Office 365 får støtte for kryptert e-post

Skal kunne sendes til enhver e-postkonto.

Office 365 Message Encryption gjør det mulig å sende krypterte meldinger til alle e-postadresser, men selve meldingene må åpnes i et eget webgrensesnitt som Microsoft tilbyr.
Office 365 Message Encryption gjør det mulig å sende krypterte meldinger til alle e-postadresser, men selve meldingene må åpnes i et eget webgrensesnitt som Microsoft tilbyr. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. nov. 2013 - 14:31

Microsoft skal i løpet av første kvartal i 2014 begynne å tilby Office 365-kunder muligheten til å sende e-post hvor selve meldingen er «ende-til-ende»-kryptert, altså at det bare er mottakeren som vil kunne lese den. Tjenesten vil bli tilbudt gratis til Office 365 Enterprise E3- og E4-kunder, samt som en gratis ekstrafunksjon i Windows Azure Rights Management. Office 365 Message Encryption skal også tilbys andre Office 365-kunder, men da mot månedlig betaling.

Office 365 Message Encryption avhenger ikke at også mottakeren må benytte Office 365, men mottakerne må ha en Microsoft-konto eller en Office 365 ID for å kunne gjennomføre autentiseringen.

Den krypterte e-postmeldingen kan sendes til enhver e-postkonto, men den kan i realiteten ikke mottas av alle kontoer. I stedet for at den krypterte meldingen sendes direkte til brukeren, sendes det en e-post med en HTML-fil som vedlegg.

Klikker man på vedlegget, åpnes dette i en ny fane i brukerens nettleser. Der får man instruksjoner om hvordan får til å få vist den krypterte meldingen. Foreløpig har ikke Microsoft gått ut med akkurat disse detaljene, men det opplyses at den avkrypterte meldingen skal vises i nettleseren i et grensesnitt basert på Outlook Web App. I dette grensesnittet kan brukeren også svare på eller videresende meldingen. Også disse meldingene blir sendt som krypterte meldinger.

Det skal være mulig for bedrifter å utstyre all e-post som sendes fra krypteringsportalen med blant annet felles logoer og tekst.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.