BEDRIFTSTEKNOLOGI

Office 365 får videotjeneste

Kan brukes som bedriftens interne videoportal.

Office 365 Video skal være integrert med Yammer, som dermed kan brukes til både deling og kommentering av videoene.
Office 365 Video skal være integrert med Yammer, som dermed kan brukes til både deling og kommentering av videoene. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. nov. 2014 - 13:04

Microsoft avduket denne uken Office 365 Video, en nettskybasert videotjeneste primært ment for internkommunikasjon i store bedrifter.

Tjenesten er basert på Azure Media Services, som skal ta seg av alt av koding og avspilling. Videoene lastes opp via et enkelt grensesnitt.

Foreløpig er tjenesten kun tilgjengelig for Office 365 First Release-kunder. Offisiell, global utrulling ventes å skje tidlig i 2015.

Hovedpoenget med å ta i bruk tjenesten, i stedet for å bruke for eksempel YouTube, er muligheten for finkornet tilgangskontroll, som er basert på Azure Active Directory. Dessuten kan videoene organiseres i ulike kanaler, som kan være tilgjengelige for visning eller redigering av utvalgte brukere eller grupper.

Den sosiale funksjonaliteten sørger integrasjonen med Yammer og Delve for. Sistnevnte var tidligere kjent under kodenavnet Oslo og er omtalt av digi.no her.

Videoene fra Office 365 Video skal kunne spilles av også på mobile enheter, men dette støttes foreløpig ikke. Microsoft har foreløpig sagt lite om hvorvidt videoene kan deles eksternt, enten i ekstranett eller på vanlige nettsteder, men det er noe som vurderes.

Dette er nok årsaken til at videotjenesten presenteres i YouTube-baserte videoer.

Flash

Litt overraskende er det kanskje at avspillingen av videoene krever Flash Player. Mange andre videotjenester støtter i dag HTML5-video. Microsoft forklarer at bruken av Flash er nødvendig for strømming dynamisk tilpasset tilgjengelig båndbredde og skjermstørrelse, samt for sikker videoleveranse.

All video skal være kryptert, både under transitt og lagring.

Office 365 Video vil være inkludert i Office 365 Enterprise-abonnementene , samt i tilsvarende abonnementer for akademiske institusjoner. Tjenesten skal ikke koste noe ekstra, bortsett fra at videoene lagret i Office 365 vil regnes med i den samlede lagringsmengden til SharePoint Online.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.