BEDRIFTSTEKNOLOGI

Office 365 skal få bedre ODF-støtte

Etter press fra britiske myndigheter.

Microsoft har vært nødt til å forbedre ODF-støtten i Office 365 for å møte krav fra britiske myndigheter.
Microsoft har vært nødt til å forbedre ODF-støtten i Office 365 for å møte krav fra britiske myndigheter. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. apr. 2015 - 14:17

I fjor sommer valgte det britiske regjeringen hvilke filformater forvaltningen i Storbritannia skal bruke ved utveksling av dokumenter. Valget falt på ODF 1.2 (Open Document Format) for redigerbare dokumenter og PDF/A eller HTML for visning av dokumenter. Hovedbegrunnelsen var å spare samfunnet for unødvendige kostnader, men også et ønske om mer plattformfrihet enn det som i alle fall tidligere har vært tilfellet med Microsofts OOXML-format, som de britiske myndighetene samtidig har forkastet til slik bruk.

Standardisering: Britene vraker OOXML 

Tungtveiende

Det betyr ikke at Microsoft har blitt spilt helt over sidelinjen, men selskapet er nødt til å tilpasse seg. For britiske myndigheter er en ikke ubetydelig kunde av Microsoft.

I slutten av mars publiserte Microsoft et blogginnlegg hvor det opplyses at selskapet har samarbeidet med etaten Government Digital Service (GDS) om hvordan Office 365 kan tilpasses de nye kravene i regjeringens Open Standards-policy.

Bakgrunn: Vurderer å dumpe Microsoft Office 

Eksport

– Selv om vi allerede har god støtte for ODF i Office 365, har vi samarbeidet med GDS for å forstå behovet for å kunne opprette eller importere et dokument i et annet format og kunne eksportere det som ODF 1.2. Vi vil rulle ut denne nye funksjonaliteten til Office 365 i mai, skriver Microsoft.

– Disse endringene sikrer at Office 365 vil være i samsvar med policyen for samarbeid og deling av forvaltningsdokumenter og tilgjengelig for alle organisasjoner i offentlig sektor, opplyser selskapet.

Ifølge britiske V3 skal britiske myndigheter fortsette å jobbe andre IT-selskaper for å oppmuntre disse til å ta i bruk åpne standarder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.