BEDRIFTSTEKNOLOGI

Office 97 mer lønnsom enn forgjengerne

På sitt nettsted har Microsoft lagt ut fire uavhengige undersøkelser som viser at - og ikke minst hvordan - Office 97 bidrar til bedre lønnsomhet i forhold til forgjengerne.

Eirik Rossen
5. aug. 1997 - 16:57

Å få ned kostnadene til drift, installasjon og opplæring, var Microsofts sterkeste oppgraderingsargument da Office 97 ble lansert i våres. Undersøkelsene bekrefter i hvilken utstrekning målene er nådd. De gir også verdifulle tips på hvordan man skal te seg i større organisasjoner for at overgangen skal gi så gode resultater som mulig.

Undersøkelsene har ulik omfang og interesse. Kelly Services har sammenlignet brukerproduktivitet under henholdsvis Office 97 og Office 4.3. Technology Business Research har analysert forholdene i 12 "Fortune 1000"-selskaper for å måle besparelser i helpdesk-funksjonen som følge av overgangen fra Office 4 til Office 97.

IDC-undersøkelsen er en hvitbok om hvordan Office 97 skal tillempes i en organisasjon med tanke på maksimal fordel for både brukere og systemfolk. Giga Information Group vurderer den samlede ressursbruken knyttet til overgang til Office 97 ved 14 større organisasjoner, med til sammen 300.000 PC-er.

IDC understreker at Office 97 må betraktes ikke bare som et sett med personlige verktøy, men som et verktøy for samarbeid og som en plattform for applikasjonsutvikling. Tilfellene som er gjennomgått viser en halvering av administrative oppgaver, en dobling av produksjonen av web-dokumenter, og en nedgang i budsjettsyklus fra tre måneder til tre uker. Dette har gitt ringvirkninger i form av økt salg, mer fornøyde kunder osv. IDC konkluderer med å anbefale en overgang til Office 97, trass i svakheter knyttet til filkompatibilitet og styring av kunnskapskapital.

Rapporten fra Giga er svært omfangsrik og byr på en rekke analyser innen TEI - total economic impact. I konklusjonene legges det vekt på at egenskaper som IntelliSense og Office Assistant bidrar til en drastisk senkning av kostnader knyttet til opplæring og support - fra 22 prosent og oppover. Direkte lagring i HTML-formatet ga også store produktivitetsgevinster i en tid da organisasjonene i større grad rettet sine interne informasjonssystemer mot intranett.

Alle rapportene kan lastes ned i Word-format fra nettstedet oppgitt øverst til høyre på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.