BEDRIFTSTEKNOLOGI

Office 98 for Mac

Microsoft avduket tirsdag Mac-versjonen av Microsoft Office 98. Det ble demonstrert beta-utgaver og videre planer for produktet ble skissert.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. aug. 1997 - 12:11

Office 98 for Mac ventes mot slutten av året og vil inneholde Word 98, Excel 98, PowerPoint 98, Outlook Express og Internet Explorer.

For å videre integrere den gamle Mac Office pakken og nye Windows utgaver, vil et konverteringsprogram for åpning av Word 97 for Windows dokumenter i Mac Word 5.1 og 6.0.1 bli tilgjengelig på Internett denne uken.

Databasen i Office-pakken for Windows, Access, er ikke inkludert i Mac-utgaven. Ifølge InfoWorld Electric sier Microsoft at de markedene Apple nå sikter mot, utdannelse og det kreativt profesjonelle, ikke består av krevende databasebrukere.

På den nylig avholdte Macworld Expo i Boston, sa Bill Gates at Mac Office pakken "er mer avansert enn noe vi har gjort på Windows-plattformen" og at den ikke vil kreve noe oppsett. Ifølge InfoWorld Electric holder betautgaven allerede dette løftet med sine nye instastallasjonsprosedyrer.

Brukerne behøver bare å dra Office-folderen fra CD-ROM-en til harddisk-ikonet. Så installerer programmet seg selv. Ingen applikasjoner starter opp og systemfilene plasserer seg på sine korrekte steder. Denne egenskapen er ikke tilgjengelig for Windows-produkter ennå.

Nettverksansvarlige kan skreddersy innholdet i installasjonsfolderen og også legge til bedriften maler og doklumenter, før installasjonen sendes ut til klientmaskinene.

Microsoft, som har mottat mye kritikk fra Mac-brukere for deres tidligere Mac-applikasjoner, har gjort en undersøkelse på Internett hvor Mac-brukerne har fortalt hva som karakteriserer en Mac-applikasjon. Ifølge InfoWorld Electric ble fire viktigste karakteristikkene i undersøkelsen:

1. At applikasjonen er godt integrert med andre Mac-applikasjoner og systemet.

2. At brukerne intuitivt kan finne ut hvordan de skal gjøre jobben de ønsker å få gjort.

3. At dialogbokser og grensesnittkontroller ser ut og oppfører seg på samme måte som andre Mac-applikasjoner

4. At installasjonen er enkel og fleksibel.

- Vi sikter ikke mot en "laveste fellesnevner"-tilnærming. Vi ser på hva brukerne behøver og optimaliserer det for Mac-plattformen, sier Matthew Pric, produktgruppesjef for Microsoft Office, til InfoWorld Electric.

I pakken opptrer også for første gang egenskapen med selvreparerende applikasjoner, noe Microsoft også fortalte om i sin siste orientering om Windows 98 plattformen. Hvis en bruker sletter filer som er nødvendige for at en applikasjon skal fungere, installerer programmet de manglende komponentene på nytt fra CD-ROM-en, før det forsetter på vanlig måte.

Office integreres også med populære Macintosh-baserte e-postklienter, slik at brukerne lett kan sende Office-dokumenter som vedlegg i e-posten.

Microsoft forteller til InfoWorld Electric at filformatene og verktøylinjene vil være felles for både Windows og Macintosh utgavene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.