BEDRIFTSTEKNOLOGI

Office 98 for Mac

Microsoft avduket tirsdag Mac-versjonen av Microsoft Office 98. Det ble demonstrert beta-utgaver og videre planer for produktet ble skissert.

Office 98 for Mac ventes mot slutten av året og vil inneholde Word 98, Excel 98, PowerPoint 98, Outlook Express og Internet Explorer.

For å videre integrere den gamle Mac Office pakken og nye Windows utgaver, vil et konverteringsprogram for åpning av Word 97 for Windows dokumenter i Mac Word 5.1 og 6.0.1 bli tilgjengelig på Internett denne uken.

Databasen i Office-pakken for Windows, Access, er ikke inkludert i Mac-utgaven. Ifølge InfoWorld Electric sier Microsoft at de markedene Apple nå sikter mot, utdannelse og det kreativt profesjonelle, ikke består av krevende databasebrukere.

På den nylig avholdte Macworld Expo i Boston, sa Bill Gates at Mac Office pakken "er mer avansert enn noe vi har gjort på Windows-plattformen" og at den ikke vil kreve noe oppsett. Ifølge InfoWorld Electric holder betautgaven allerede dette løftet med sine nye instastallasjonsprosedyrer.

Brukerne behøver bare å dra Office-folderen fra CD-ROM-en til harddisk-ikonet. Så installerer programmet seg selv. Ingen applikasjoner starter opp og systemfilene plasserer seg på sine korrekte steder. Denne egenskapen er ikke tilgjengelig for Windows-produkter ennå.

Nettverksansvarlige kan skreddersy innholdet i installasjonsfolderen og også legge til bedriften maler og doklumenter, før installasjonen sendes ut til klientmaskinene.

Microsoft, som har mottat mye kritikk fra Mac-brukere for deres tidligere Mac-applikasjoner, har gjort en undersøkelse på Internett hvor Mac-brukerne har fortalt hva som karakteriserer en Mac-applikasjon. Ifølge InfoWorld Electric ble fire viktigste karakteristikkene i undersøkelsen:

1. At applikasjonen er godt integrert med andre Mac-applikasjoner og systemet.

2. At brukerne intuitivt kan finne ut hvordan de skal gjøre jobben de ønsker å få gjort.

3. At dialogbokser og grensesnittkontroller ser ut og oppfører seg på samme måte som andre Mac-applikasjoner

4. At installasjonen er enkel og fleksibel.

- Vi sikter ikke mot en "laveste fellesnevner"-tilnærming. Vi ser på hva brukerne behøver og optimaliserer det for Mac-plattformen, sier Matthew Pric, produktgruppesjef for Microsoft Office, til InfoWorld Electric.

I pakken opptrer også for første gang egenskapen med selvreparerende applikasjoner, noe Microsoft også fortalte om i sin siste orientering om Windows 98 plattformen. Hvis en bruker sletter filer som er nødvendige for at en applikasjon skal fungere, installerer programmet de manglende komponentene på nytt fra CD-ROM-en, før det forsetter på vanlig måte.

Office integreres også med populære Macintosh-baserte e-postklienter, slik at brukerne lett kan sende Office-dokumenter som vedlegg i e-posten.

Microsoft forteller til InfoWorld Electric at filformatene og verktøylinjene vil være felles for både Windows og Macintosh utgavene.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.