BEDRIFTSTEKNOLOGI

Office 98 rammet av lus

En lus i et verktøy som leveres med Office 98 for Macintosh forårsaker sletting av viktige systemfiler.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. mars 1998 - 17:25

Feilen oppstår når brukeren kjører Remove Office 98-verktøyet, som brukes til å avinstallere Office 98 fra maskinen.

Hvis brukeren manuelt flytter Office 98-biblioteket fra Microsoft Office 98-mappen til Extensions-mappen, og så setter i gang Remove Office 98-verktøyet, vil System-mappen, og ikke Office 98-mappen, bli lagt i søppelkassen. Problemet ligger i at søppelkassen automatisk blir tømt når brukeren restarter maskinen. Mac OS vil da ikke starte skikkelig, og man behøver en oppstartsdiskett for å kunne flytte filene tilbake igjen.

Til CNET sier Microsoft at selv om det ikke er usannsynlig at brukere sletter ny programvare, så er det temmelig uvanlig at de fortsatt putter det delte biblioteket inn i Extensions-mappen.

Microsoft har allerede lagt en oppgradering av dette verktøyet på sitt nettsted. Microsoft anbefaler brukere å la være å bruke avinstalleringsprogrammet inntil de har installert den nye utgaven.

Ifølge Computer Reseller News, ble feilen oppdaget av teknikere ved Microsoft mens de forsøkte å finne ut av et par andre feil i programvaren. Flere automatiske hjelpere (wizards) i Word som skal hjelpe brukerne med å lage blant annet resyméer og memoer, fungerer ikke skikkelig og får systemet til å fryse. Årsaken skal ligge i Microsofts Visual Basic for Applications (VBA), og berører Office 98 og andre applikasjoner som bruker kompilert VBA-kode.

Foreløpig er det ikke blitt gitt ut noen fiks mot dette problemet, med Microsoft jobber med saken. Feilfiksen vil trolig bli lagt ut på samme sted som oppdateringen av Remove Office 98-verktøyet ligger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.