Office får nytt møte-program

Microsoft Office skal utvides med "Istanbul" - en ny og bedre kommunikasjonsklient.

Microsoft Office skal utvides med "Istanbul" - en ny og bedre kommunikasjonsklient.

Office Communicator 2005 blir navnet på produktet som til nå har vært kjent som "Istanbul". Dette er Microsofts kommende, integrerte kommunikasjonsklient for bedrifter. Samtidig annonserte selskapet flere oppdateringer til Office Live Communications Server (LCS) 2005.

Communicator skal fungere som klient for LCS 2005 på samme måte som Outlook er klient for Exchange. Klienten kan vise omfattende informasjon om brukerens tilstedeværelse, gjerne inkludert neste ledige møtetid og informasjon om hvor brukeren befinner seg. Klienten skal kunen rute innkommende "samtaler" etter hvor mottakerens preferanser og hvor vedkommende befinner seg.

Communicator integrerer hurtigmeldinger, tale, video, telefoni og tilgang til webkonferanser. Den fungerer også som klient for PIC (Public Instant-messaging Connectivity) for LCS 2005, et nytt tilllegg til kommunikasjonsserveren som gir brukerne tilgang til å kommunisere med kontakter som benytter hurtigmeldingsnettverkene MSN, AOL og Yahoo!.

Den andre oppdateringen til LCS 2005 kommer i form av en servicepakke. Denne skal gjøre det enklere å knytte sammen to eller flere organisasjoner som benytter LCS, beskytte mot spam sent via hurtigmeldinger (også kjent som spim) ved å begrense mottak av meldinger og informasjon om tilstedeværelse til utvalgte kontakter. Bedrifter kan også legge til spesielle spimfiltre for hver fellesforbindelse for å redusere antallet uautoriserte og uønskede meldinger.

Office Communicator 2005 planlegges å gjøres klar for produksjon innen 90 dager. Pris og lisensinformasjon er foreløpig ikke offentliggjort.

Servicepakken til LCS 2005 ventes å bli tilgjengelig i løpet av april. Den skal fritt kunne lastes ned fra Microsofts nedlastingssenter.

PIC-tillegget til LCS 2005 vil bli lisensiert ut som en abonnementsordning per bruker med ett års bindingstid.

    Les også:

Til toppen