BEDRIFTSTEKNOLOGI

Office for Linux og iPhone

Her er lanseringsplanene.

Den neste versjonen av Microsoft Office, som til nå har blitt kalt Office 14, vil bli kalt Office 2010 når det blir lansert en gang i løpet av 2010. Microsoft har oppgitt at den kommende Office-pakken vil bli klar for produksjon i løpet av første halvdel av 2010, men det er ikke gitt at den blir tilgjengelig før i halvåret etter.

I første omgang vil Office 2010 bli tilgjengelig i en tidlig testversjon i tredje kvartal av 2009. Ifølge News.com vil denne testversjonen inkludere de vanlige Office-applikasjonene for Windows, inkludert Word, Excel, Powerpoint og OneNote, men også Office Web Apps, det vil si tilsvarende webapplikasjoner med mer begrenset funksjonalitet. Disse skal kunne kjøres i nettleserne Safari og Firefox, og gjør dermed Microsoft Office til en viss grad tilgjengelig på Linux-maskiner og trolig også iPhone.

Ifølge Ars Technica skal Microsoft dessuten ha bekreftet at Office 2010 for første gang vil komme i både en 32-bits og en 64-bits utgave.

64-bits-versjonen vil i utgangspunktet kunne utnytte mer minne, noe som kan være nyttig ved behandling av svært store datasett i for eksempel Excel eller Access.

    Les også:

Redigering i tidlig utgave av Microsoft Office Web Word
Redigering i tidlig utgave av Microsoft Office Web Word
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.