Office-kjeden til spottpris

Programvareselskapet SuperOffice med Une Amundsen overtar databutikkjenden Office for bare 6-7 millioner kroner. Office Oslo omsatte i 1998-omsetning på 120 millioner kroner og fikk etter hva digi.no erfarer et nullresultat.

Programvareselskapet SuperOffice med Une Amundsen overtar databutikkjenden Office for bare 6-7 millioner kroner. Office Oslo omsatte i 1998-omsetning på 120 millioner kroner og fikk etter hva digi.no erfarer et nullresultat.

Mot fem prosent av aksjene i selskapet får SuperOffice overta Office-kjeden fra den svenske datadistributøren Scribona. Med avtalte kurs tidligere i januar tilsvarer dette 6-7 millioner kroner, forteller Morten Gustavsen, økonomisjef i SuperOffice til digi.no.

Office-kjeden selger dataløsninger med PC-er, programvare og nettverk til mindre og mellomstore selskaper. SuperOffice håper at de også kan selge kontaktadministrasjons-programmet selskapet lager til de samme kundene, forteller Gustavsen.

Office-kjeden skal fisjoneres ut sammen med Mac-forhandlerkjeden Office Line som SuperOffice fusjonerte inn så sent som i desember. Det er ikke satt noen dato for fisjon og børsnotering av det nye "Office"-selskapet. Til sammen omsatte de to selskapene for 420 millioner kroner i fjor.

Alt tyder på at SuperOffice har fått Office-kjeden meget billig. Selv om Office Oslo trolig oppnådde et nullresultat i fjor, omsatte selskapet for 120 millioner kroner og har rundt 40 ansatte. I tillegg fikk Office-kjeden 6-7 millioner kroner i omsetning fra sine franchise-kontorer.

Scribona etablerte Office-kjeden i 1993 og har brukt mye penger på å gjøre selskapet kjent. Selskapet forsøkte å selge Office-kjeden i høst, men med en prislapp på 70-80 millioner kroner dukket det ikke opp noen kjøpere, sier kilder digi.no har snakket med.

Nå har svenskene tydeligvis ombestemt seg, og kvitter seg med kjeden for "for å rendyrke sin distribusjonsrolle i det nordiske markedet", heter det i børsmeldingen. Gustavsen vil ikke kommentere resultatet til Office-kjeden i 1998.

Verken Une Amundsen, admininstrerende direktør i SuperOffice, eller Scribona-ledselsen var mandag formiddag tilgjengelig for kommentar.

Sammen med Harald Ellefsen kontrollerer Une Amundsen SuperOffice. Programvareselskapet ble børsnotert i mars i 1997 til en kurs på 33,50 kroner, men har siden den gang falt jevnt og trutt til en notering rundt 4,50 kroner i romjulen. Siden da har selskapet tatt seg opp kraftig og ble sluttnotert på fredag til 8 kroner.

Til toppen