BEDRIFTSTEKNOLOGI

Office Online har blitt Chrome-apps

Microsoft ruller ut ny funksjonalitet.

Tell Me-funksjonen i Excel Online er blant aprilnyhetene i webutgaven av Office.
Tell Me-funksjonen i Excel Online er blant aprilnyhetene i webutgaven av Office. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. apr. 2014 - 08:45

Microsoft kunngjorde i går flere nyheter knyttet til selskapets Office Online-serie, tidligere kjent som Office Web Apps. Den mest oppsiktsvekkende nyheten er at selskapet nå tilbyr webutgaver av Word, PowerPoint og OneNote gjennom Googles Chrome Web Store. Også Excel Online skal gjøres tilgjengelig på samme måten om kort tid.

Pussig nok har Microsoft oppgitt live.com og onenote.com som utgivere av appene, i stedet for selskapets eget navn. Navnet «Microsoft» er overhodet ikke nevnt i forbindelse med appene, verken beskrivelsen eller detaljene. Det samme gjelder i tekstene til OneDrive-appen, som allerede har vært tilgjengelig gjennom Chrome Web Store en stund.

Derimot har Microsoft oppgitt selskapets navn i beskrivelsen av Outlook.com-appen.

Apper som distribueres på denne måten gjennom Googles Chrome Web, er beregnet for både Chrome og Chrome OS-baserte enheter.

Ny funksjonalitet

Microsoft Office Online-appene som distribueres gjennom Chrome Web Store mer eller mindre identiske med de man kan ta i bruk via Office.com. I går kunngjorde Microsoft at appene nå har fått mer funksjonalitet.

Excel Online har fått mulighet for å redigere, sette inn og slette kommentarer. Det er nå også mulig å åpne og redigere regneark som tar i bruk VBA, uten at dette først må fjernes fra filen. Dessuten har Excel Online fått den samme Tell Me-funksjonen som Word Online har, hvor man kan spørre verktøyet om hvordan noe gjøres, og det kommer ned en liste med kommandoforslag man kan velge fra.

Også Word Online har fått bedre støtte for kommentarer, noe som innebærer at man kan kommentere også når dokumentene vises i redigeringsmodus, samtidig med andre. Det har også blitt introdusert bedre funksjonalitet knyttet til blant annet fotnoter og lister.

PowerPoint Online har også fått Tell Me-funksjonen. I tillegg loves bedre tekstredigering og bedre ytelse, blant annet når lysbildene inneholder YouTube-videoer.

OneNote Online har på sin side fått utskriftsfunksjon og støtte for flere kolonner og sidenavigering.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.