Office-sjefen skal lansere Vista i Norge

I ettermiddag avduker Steve Ballmer Vista i New York. Her i Norge skal Office-sjef Jeff Raikes lansere.

Office-sjefen skal lansere Vista i Norge

I ettermiddag avduker Steve Ballmer Vista i New York. Her i Norge skal Office-sjef Jeff Raikes lansere.

Halv fire i ettermiddag lanserer Microsoft sin ny Windows-versjon med pomp og prakt i New York. Etter fem års utviklingsarbeide og to år med forsinkelser skal Steve Ballmer dra av lakenet på scenen 15:30 norsk tid.

Samtidig skal også Office 2007 lanseres.

Norge og veldig mange andre land ligger noen hakk bak, men Microsoft har sikret seg en toppsjef.

digi.no har prøvd den ferdige Vista i to uker. Her kan du lese våre blandede inntrykk.

Microsoft Norge bare avholde et arrangement for pressen i dag, den store lanseringen skjer i morgen med en stort kundemøte i Nydalen i Oslo. Der skal en av mest erfarne toppsjefene i Microsoft, Jeff Raikes, stå for lanseringen, forteller norsk pressesjef, Eirik Lae Solberg, til digi.no.

Raikes har sittet i ledergruppen i 20 år og er en av de få som har fulgt Gates og Ballmer nesten siden oppstarten. Og Raikes har en viktig rolle, for han er leder for "Information Worker"-divisjonen i Microsoft. Denne divisjonen kan egentlig kalles Office-divisjonen og er en av de to store penge-maskinene i Microsoft.

Det er dog egentlig en begrenset lansering som skjer i dag: Det er bare kunder med lisensavtaler som kan laste ned Vista - og det er bare bedriftsversjonene, på engelsk, som er tilgjengelig.

- Her i Norge vil den store lanseringen der vi inviterer alle kunder skje i januar, det da de norske versjonene er klare, påpeker Solberg.

Her kan du lese om de norske lanseringsplanene.

Til toppen