FORBRUKERTEKNOLOGI

«Office Web» liker ikke Opera

IE6 heller ikke på listen over Microsofts kompatible nettlesere.

11. aug. 2009 - 10:49

Nettleseren din kommer til å elske nettversjonen av Microsofts kommende kontorprogram, Office 2010.

Det hevder selskapets utviklingsavdeling i dette blogginnlegget.

Microsoft har tidligere varslet at webutgaver av Office-applikasjoner som Word, Excel og Powerpoint skal fungere uavhengig av nettleser eller operativsystem.

Men mens utviklerne jobbet med å finslipe kvalitetsopplevelsen av løsningene på tvers av ulike plattformer, har de kommet frem til at «not all browsers are equal».

Office Web Apps vil derfor kun offisielt støtte følgende nettlesere:

Internet Explorer 7 og 8

Firefox 3.5 på Windows, Linux og Mac

Safari 4 på Mac

Microsoft medgir at andre nettlesere enn disse kan komme til å fungere, og understreker at de ikke vil blokkere noen, men sier samtidig at de ikke kommer til å tilby support for andre enn de nevnte konfigurasjonene.

Dermed er det ingen garantier for at verken Opera eller Google Chrome vil fungere med nettversjonen av Office. Heller ikke selskapets egen Internet Explorer 6 er med på listen over støttede nettlesere.

Microsoft planlegger å rulle ut en lukket betatest av Office Web 2010 i løpet av denne måneden. Løsningen vil bli gjort tilgjengelig samtidig med Office 2010, det vil si en gang i løpet av første halvår 2010.

Det er ikke kjent hva prisnivået blir verken for privatpersoner eller bedrifter, men deler av webversjonen skal være gratis.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.