JUSS OG SAMFUNN

Offisiell Kubrick-side lansert

Mannen bak mesterverk som '2001: En rom-odyssé' og 'A Clockwork Orange' har endelig fått sin offisielle Internett-side. Der kan du blant annet ta grunfag i Kubrick.

Per Christian Stokke
4. apr. 2000 - 09:14

Stanley Kubricks nettsider er et samarbeid mellom filmselskapet Warners 'Home Video'-underselskap (WHV) og Kubricks familie. Den legendariske filmskaperen har fra før et uttall fan-sider på Internett, og Kubrick blir den første filmskaperen i Warners stall som får en offisiell side.

Kubrick døde ifjor midt under det avsluttende arbeidet med filmen 'Eyes Wide Shut'. Nettstedet skal hedre Kubricks minne på flere måter.

Blant annet svarer den på de vanligste spørsmålene om Kubricks arbeid og hans liv, og man finner offisiele uttalelser fra familien om saker som har versert i media.

Man kan også ta filmkurset Kubrick 101, eller 'grunnkurs i Kubrick', hvor mesterens filmer analyseres en for en i forhold til estetikk, historie og teknikk.

I tillegg finnes det en samling med både bilder og multimedia-snutter om både liv og levnet, en oppslagstavle hvor man kan legge igjen kommentarer og egne pratekanaler. Man kan også kjøpe Kubricks filmer, både på både VHS og DVD.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.