BEDRIFTSTEKNOLOGI

Offisiell Linux-støtte fra Microsoft

Microsoft vil utvide selskapets virtualiseringsprogramvare til å støtte andre plattformer, inkludert Linux.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. apr. 2005 - 10:42

Under en tale ved Microsoft Management Summit i Las Vegas denne uken, fortalte Microsoft-sjef Steve Ballmer at en den første servicepakken til Virtual Server 2005, som skal gis ut senere i år, vil inkludere offisiell støtte for blant annet Linux. Dette skriver Betanews.

Virtual Server gjør det mulig å kjøre flere forskjellige operativsystemer på én fysisk maskin, ved å dele opp maskinen i flere uavhengige, virtuelle maskiner. Da Microsoft kjøpte av Connectix i 2003, skal programvaren ha hatt offisiell støtte for Linux. Hvorfor programvaren ikke ble levert med Linux-støtte etter oppkjøpet, er uvisst. For som Microsoft selv skriver på nettstedet, det er ingenting som hindrer brukerne i å benytte et hvert større x86-kompatibelt operativsystemer som gjestesystem på Virtual Server.

Med Service Pack 1 skal Virtual Server 2005 inkludere støtte for gjesteoperativsystemer levert av andre enn Microsoft selv. Dette skyldes nok delvis at konkurrenter som VMware leverer virtualiseringsprodukter med støtte for blant annet Solaris og Linux.

- Vi har lagt til støtte for at virtuelle maskiner som ikke er Windows-baserte, kan kjøres på toppen av vårt Virtual Server-produkt, inkludert Linux. Husk hva jeg tidligere sa om interoperabilitet? Vi har virkelig tro på det, sa Ballmer under talen.

Analytikeren Joe Wilcox i Jupiter Research er usiker på hvorfor Microsoft nå vil tilby Linux-støtte i Virtual Server.

- Jeg sliter med å se for meg vanlige, realistiske scenarier hvor noen vil ønske å kjøre Linux via Virtual Server på toppen av Windows Server, sier han til Betanews.

- Jeg ser PR-fordeler for Microsoft overfor noen større kunder som har prioriteringer rundt interoperabilitet, og overfor EU, hvor Windows Servers vennlighet overfor Linux vil kunne mykgjøre noen regjeringer og regulatorer, sier han.

Andre forbedringer som vil følge med SP1 for Virtual Server 2005, er tettere integrasjon med Microsoft Operations Manager (MOM), støtte for x64-utgavene av Windows som vertssystem, i tillegg til bedre nettverksløsninger for gjesteoperativsystemene og bedre ytelse.

For øyeblikket er servicepakken under offentlig betatesting.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.