Offisiell støtte for Windows på Mac

Apple har offisielt kunngjort en løsning for å kjøre Windows XP på Intel-baserte Mac-er.

Apple har offisielt kunngjort en løsning for å kjøre Windows XP på Intel-baserte Mac-er.

Helt siden det ble kjent at Apple ville ta i bruk x86-prosessorer fra Intel, har ulike grupper arbeidet for å gjøre det mulig å kjøre Windows på disse maskinene. Ikke minst for spillinteresserte Mac-brukere vil dette kunne være et godt alternativ.

Da Apple lanserte de første Intel-baserte Mac-ene, sa selskapet at det ikke ville gjøre noe for å hindre kjøring av Windows på Mac, men i tillegg at selskapet ikke ville gjøre noe spesielt for å gjøre dette mulig.

Nå ser det ut til at Apple har skiftet mening.

I dag annonserte Apple en offentlig betautgave av programmet Boot Camp, et produkt som nettopp skal gjøre det mulig å installere og kjøre Windows XP på Intel-basert Mac-er. Det kan nå lastes ned fra denne siden.

Boot Camp gjør det mulig å velge hvilket operativsystem, Window XP eller Mac OS X, maskinen skal starte opp med.

Boot Camp skal også være inkludert i neste utgave av Mac OS X, versjon 10.5 (Leopard), som vil bli forhåndsvist under Apples Worldwide Developer Conference i august.

- Apple har intet ønske eller plan om å selge eller støtte Windows, men mange kunder har uttrykt interesse for å kjøre Windows på Apples maskinvare nå som vi benytter Intel-prosessorer, sier Philip Schiller, senior visepresident for global produktmarkedsføring i Apple, i en pressemelding.

- Vi tror Boot Camp gjør Mac-en enda mer tiltrekkende for Windows-brukere som vurderer en overgang, sier han.

    Les også:

Boot Camp skal tilby en grafisk, trinnvis assistent for dynamisk å opprette egen Windows-partisjon på harddisken. Den skal dessuten hjelpe brukeren med å brenne en CD med de nødvendige Windows-driverne og å installere Windows fra installasjons-CD-en.

Boot Camp vil trolig bare tilbys separat i en begrenset periode, inntil Leopard-utgaven av Mac OS X blir tilgjengelig. Apple tilbyr ikke support for dagens løsning.

Krav for å benytte Boot Camp er en maskin utstyrt med Mac OS X 10.4.6 eller nyere, den nyeste firmware-oppdateringen installert, minst 10 GB ledig plass på oppstartsdisken, og en enkelt CD med installasjonsfilene til Windows XP Home Edition eller Professional med Service Pack 2 eller nyere.

Til toppen