BEDRIFTSTEKNOLOGI

Offisielle Office-eksamener oversettes til norsk

DataPower-selskapet MOUS Norge tar sikte på at alle de offisielle eksamenene som inngår i "Microsoft Office User Specialist" skal oversettes til norsk innen andre kvartal 2001.

22. des. 2000 - 02:00

MOUS Norge ble opprettet i september i år for å overta alt som har med distribusjon og godkjenning av MOUS-eksamenene i Norge. En full "MOUS Master" innebærer prøver på "expert" nivå i Word og Excel, og på "core" nivå i Outlook, Access og PowerPoint.

I juni ble Datapower distributør for lærebøkene i Microsoft Press:
Steinkjer-firma blir Bill Gates' norske skolemester
 

Gunn Elisabeth Guldahl Brovold.
Gunn Elisabeth Guldahl Brovold.

- De tre siste månedene har MOUS Norge opprettet 90 autoriserte eksamenssentre i Norge, og solgt nærmere 5000 eksamener, forteller daglig leder Gunn Elisabeth Guldahl Brovold i en pressemelding.

Selskapet har inngått avtaler med flere opplæringssteder, blant dem IT-Akademiet og NæringsAkademiet. Disse lærestedene har tidligere måttet forhold seg til Microsofts amerikanske distributør, NIVO International. Avtalen med MOUS Norge betyr tettere oppfølging og raskere tilbakemeldinger, heter det.

Hittil har mange av prøvene i MOUS Master vært på engelsk. Brovold tar sikte på at alle skal være ferdig oversatt til norsk i løpet av andre kvartal neste år. Oversettelse og tilrettelegging skjer i samarbeid med de norske partnerne.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.