Offline-annonsører går for multimedia-annonser

Coca-Cola, General Motors og Procter & Gamble er blant merkevareannonsørene som satser på mer avanserte former for internettreklame, viser amerikansk undersøkelse.

Coca-Cola, General Motors og Procter & Gamble er blant merkevareannonsørene som satser på mer avanserte former for internettreklame, viser amerikansk undersøkelse.

Nielsen/NetRatings har funnet ut at ni av de ti største annonsørene som satser på såkalt 'rich media', det vil si multimedia-annonser, kommer fra de mer tradisjonelle bransjene for bygging av merkevarer.

Bannere med flash-presentasjoner, interstitials (reklame mens du venter på nedlasting av tjenesten) og annonser som fyller hele dataskjermen din er blant formater som er hyppig brukt av amerikanske annonsører. Kosmetikk- og hygieneprodusenten Procter & Gamble er den mest kjente merkevaren utenfor USA som bruker mest penger og ressurser for å skille seg ut. Men også bilprodusenten General Motors, Coca-Cola og medieselskapet Vivendi Universal havnet på topp ti-listen i første kvartal

- Klynger av annonser er fortsatt én av online-annonseringens største utfordringer, mener Charles Buchwalter, som er vice-president i NetRatings. Han sier til Internetnews.com at annonsørene vil prøve å skille seg ut, både ved å lage annonser som er annerledes og bruke mer penger på å nå målgruppene.

Rich media-annonser utgjør fortsatt ikke den store andelen av den totale nettannonseringen, rundt tre prosent, ifølge NetRatings. Hver surfer får i gjennomsnitt tre annonsevisninger for hver nettside de er innom, noe som gjør det tøft å nå gjennom med den kommersielle kommunikasjonen.

I tillegg har NetRatings kunnet kartlegge at hele 67 prosent av multimedieannonseringen er gjort målrettet , mens den vanlige annonseringen kun er skikkelig målrettet i 30 prosent av tilfellene.

Dette er den første undersøkelsen NetRatings har gjort under merkenavnet AdRelevance etter at de tok over selskapet og undersøkelsen fra kriserammede Jupiter Media Metrix.

Til toppen