Ofrer Utfors for Høyre

Markeds- og kommunikasjonssjef i det norske datterselskapet av det svenske Utfors as, Julie M. Brodtkorb, skal heretter gi råd til Høyres stortingsgruppe.

Markeds- og kommunikasjonssjef i det norske datterselskapet av det svenske Utfors as, Julie M. Brodtkorb, skal heretter gi råd til Høyres stortingsgruppe.

Julie Brodtkorb har som PR-sjef i Utfors fått den tunge oppgaven å fronte en ny bredbåndssatsing i en tid bredbånd ikke er like pop som det var. Og det blir neppe lettere for henne når hun i dag tiltrer som politisk rådgiver for Høyres stortingsgruppe, så lenge partiet er en del av en regjering som grunnes på en politisk koalisjon som sist uke gikk langt i å inkludere Fremskrittspartiet i sitt parlamentariske grunnlag.

Brodtkorb tok i nylig publisert leserinnlegg i Dagens Næringsliv (21. september) til ordet for at IKT-næringen burde få større aksept i det politiske miljøet ved å erstatte landbruksministeren med en IKT-minister.

Hun skrev "I valgkampen så vi at alle partier har en positiv holdning til IKT-spørsmål. Det er oppmuntrende. Likevel viste de også en stor famling. En måling fra MMI viste at de fleste stortingspolitikere ikke visste hva bredbånd er. Bredbånd som i tiden fremover vil være selve ledetråden til videre IKT-utvikling. Min oppfordring til vår neste statsminister er å tore å ta konsekvensen av vår tid; erstatt landbruksministeren med en IKT-minister!"

Det gjenstår og se om akkurat dette kan la seg gjennomføre i neste fireårsperiode.

Brodtkorb vil inntil en ny markedssjef har tatt over, følge opp Utfors en dag i uka.

Til toppen