RESULTATERFINANS

Og krakket avlyst inntil videre

Fredag og to timer før handelsstopp følger Oslo Børs Europas øvrige børser hvor IT-sektoren generelt og Internett spesielt er i ferd med stabiliseres.

Sigvald Sveinbjørnsson
31. mars 2000 - 15:23

IT-indeksen ved Oslo Børs har stabilisert seg noe etter torsdagens voldsomme fall. Nedgangen på listen er fortsatt massiv, men ikke på langt nær så hard som mange hadde forventet.

Jobbsøke-tjenesten StepStone går 6,56 prosent ned og handles til 21,5 kroner, noe som er godt under emisjonsprisen av selskapet. Itera har roet seg noe, men er 8,04 prosent ned. Nordic VLSI som slet tidlig fredag er nå ned 1,82 prosent.

Flere av de store selskapene har ikke hatt en god fredag. Merkantildata forsetter nedover, og har fra torsdag tapt 1,84 prosent av verdien. Norman er ned 3,68 prosent mens Agresso er ned 2,08 prosent.
Opticom faller med hele 4,69 prosent.

Totalindeksen er allikevel opp 0,57 prosent, trass i at IT-indeksen er ned 1,62 prosent. Med andre ord har den gått markant opp siden fredag morgen.
Det har også vært dårlig klima ved toneangivende europeiske børser i dag, men tendensen er den samme som i Oslo: En kraftig korreksjon men ikke noen smell av bristende bobler.

Les mer om stormen på Oslo Børs:


IT-aksjene stuper videre
Alle IT-aksjene falt i blodbad
Blodbad på Oslo Børs
Nettslakt på Oslo Børs

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.