...og når er vi på null?

Både Telenor og Tele 2 setter ned prisene for samtaler fra fasttelefon til mobiltelefon. Telenor lover å ha de laveste prisene fra hjemmetelefonen til Telenor Mobils abonnenter. Tele 2 lover å være billigere enn Telenor.

Prisløftene kommer etter et døgn hvor det har blitt ganske mye billigere å ringe fra fasttelefonen til mobiltelefonen, riktignok ikke før i juni. Telenor offentliggjorde nemlig nye priser på samtaler til sine egne kunder som vil ringe til mobiltelefonen fra 15. juni torsdag.

- Våre kunder skal ha de laveste prisene når de ringer fra hjemmetelefonen til mobil, sa informasjonsdirektør i Telenor Privat, Ole Tom Nomeland.

Han fortalte videre at prisene på samtaler fra fasttelefon til Telenor Mobils kunder skulle ned med 21 øre per minutt. Den nye minuttprisen ble 1,48 kroner, en reduksjon på 12 prosent. Med Telenors rabattprogram ender prisen på 1,18 kroner per minutt. I tillegg til priskuttet kan privatpersoner få inntil 20 prosent rabatt på denne samtaletypen. Laveste pris for en samtale fra fasttelefon til mobil blir da 1,18 kroner per minutt, om en holder kostnaden for å kjøpe rabattprogrammet utenfor.

Tele 2 lot seg imidlertid ikke be to ganger og satte prisene ned til tre øre per minutt under Telenors pris, både for samtaler til Telenor Mobils og NetComs kunder, allerede fra 1. juni.

- Vi har gitt et prisløfte til våre kunder. Vi har lovet at våre priser alltid skal ligge under standardprisene til Telenor. Dette skal vi holde. Når Telenor i dag (torsdag. red. anm.) varsler at de vil senke prisene med sikte på å tilby de laveste prisene når man ringer fra fasttelefon til mobil, svarer vi øyeblikkelig, sa administrerende direktør i Tele 2, Henrik Ringmar, i sin egen pressemelding. Og lovet ytterligere senkning av prisene når selskapet lanserer sine egne mobiltelefonprodukter, forøvrig basert på kapasitet kjøpt nettopp av Telenor Mobil.

Telenor valgte fredag ettermiddag å følge Tele 2s eksempel og i en pressemelding melder selskapet at det setter ned prisene med ytterligere 3 øre for samtaler til Telenor Mobil-kunder.

- I går lanserte vi et prisløfte til våre kunder, hvor vi lover å alltid ha de laveste prisene fra hjemmetelefonen til Telenor Mobils abonnenter. Dette løftet akter vi å holde, sier informasjonsdirektør i Telenor Privat, Ole Tom Nomeland.

Og benyttet anledningen til å korrigere sin egen pressemelding fra torsdag med tre øre nedover. Som også betyr at nedgangen blir 14 prosent og ikke 12 prosent.

Føljetongen er neppe over for med dette, for nå er ikke Tele 2 lenger billigst, bare like dyr som Telenor...

Til toppen