...og nok en rød dag på Oslo Børs

Resten av verden skjelver i buksene etter at Nasdaq startet året med en nedgang på mer enn syv prosent. I kjølvannet av dette faller IT-indeksen på Oslo Børs ni prosent.

Resten av verden skjelver i buksene etter at Nasdaq startet året med en nedgang på mer enn syv prosent. I kjølvannet av dette faller IT-indeksen på Oslo Børs ni prosent.

Mange investorer hadde sikkert håpet at starten på det nye året skulle gi bedre tider for IT-aksjene, men håpet fikk en rask knekk etter "slakten" på Nasdaq i går:

Typisk fortsetter Oslo Børs i samme fotspor som Nasdaq. Den første timen var totalindeksen ned marginale 20 poeng, men har gradvis svekket seg. Klokken 15.00 var totalindeksen ned mer enn 50 poeng, noe som tilsvarer en nedgang på fire prosent. For IT-indeksen ser det adskillig verre ut. Den er ned over ni prosent.

Øverst på taperlisten finner vi Opticom ASA med en nedgang på 17 prosent med Eltek ASA halsende like bak. Noe av årsaken til fallet i Eltek skyldes trolig at den amerikansk konkurrenten American Power Conversion kom med profit-warning i går kveld norsk tid.
Tandberg ASA, som produserer videokonferansesystemer, sliter også i dagens marked. Aksjen er ned med 15 prosent, etter at det verserer rykter i markedet om at det er en storselger som presser kursen. I tillegg har den amerikanske konkurrenten Polycom falt signifikant på Nasdaq de siste dagene.


I et ferskt brev til sine kunder skriver Christiania Markets at de tror eventuelle goodwill-avskrivninger er diskontert i aksjekursen til Merkantildata ASA. digitoday.no har tidligere skrevet en artikkelserie der vi fokuserer på potensialle tapsbomber i regnskapene til norske IT-selskaper som en følge av dårlig inntjening:


Forøvrig tar vi med at aksjekursen til Telefonaktiebolaget L M Ericsson (Ericsson) for første gang er under 100 SEK på mer enn et år.

Til toppen