BEDRIFTSTEKNOLOGI

Også Amazon med konteiner-tjeneste

Nok en skalp i beltet for Docker-plattformen.

Slik illustrerer Amazon den nye konteinertjenesten, EC2 Container Service.
Slik illustrerer Amazon den nye konteinertjenesten, EC2 Container Service. Bilde: Amazon
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. nov. 2014 - 11:12

Amazon avduket i går en ny nettskytjeneste for distribuerte applikasjoner, EC2 Container Service.

Mange har oppdaget fordelen med å bruke konteinere i stedet for virtuelle maskiner, både på lokale servere og i nettskyen. Fordi flere konteinere kan dele et felles operativsystem, i stedet for å ha hvert sitt gjesteoperativsystem, reduseres det totale ressursbehovet til installasjonen. Konteinere skal dessuten kunne gjøre det enklere å administrere applikasjoner som består av mange, separate og flyttbare deler.

Den åpne konteinerplattformen Docker har på kort tid den foretrukne løsningen. Foreløpig krever den at det brukes en Linux-variant som det underliggende operativsystemet, men Windows skal kunne brukes fra og med neste utgave av Windows Server.

Les også: Windows Server skal få konteinerstøtte

Både Microsoft og Google har kunngjort offisiell eller foreløpig støtte for Docker i sine respektive nettskyer. Også en rekke andre aktører, inkludert VMware, har introdusert slik støtte. Det bidrar til at kundene relativt enkelt skal kunne flytte konteinere, ikke bare mellom relativt lokale servere og nettskyen, men sannsynligvis også mellom ulike nettskyleverandører. De kan altså fungere som et middel mot innelåsing.

Med Amazons EC2 Container Service kan kundene kjøre et vilkårlig antall Docker-konteinere på tvers av en automatisk administrert klynge med EC2-instanser (Elastic Compute Cloud).

EC2 Container Service tilbys fortsatt bare som en foreløpig testversjon til et begrenset antall brukere. Det skal ikke koste noe ekstra å ta i bruk konteinertjenesten på toppen av EC2.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.