Også Amazon planlegger en film-tjeneste

Apple har brøytet veien og nå kommer konkurrentene etter. Nå melder også verdens største nettbutikk seg på.

Apple har brøytet veien og nå kommer konkurrentene etter. Nå melder også verdens største nettbutikk seg på.

Apple var både de som overbeviste musikkbransjen og i fjor høst film/TV-bransjen om å starte salg av innhold over nettet. Apple iTunes fikk med seg en rekke innholdsaktører da selskapet lanserte video-iPodene i fjor høst.

Og nå kommer konkurrentene etter. Kanskje mye drevet av frykten for at Apple skal kapre hele markedet, kommer nå både film og TV-selskapene selv, aktører inne kabel og satellitt og ikke minst internett-bransjen etter.

digi.no skrev tidligere i dag at Warner Bros, eid av Time Warner, skal lansere en tjeneste for nedlastning av film og TV i Europa. Time Warner er største eier i AOL, en av fire største aktørene på Internett.

Samtidig peker lekkasjer i USA til at også Amazon står klar med en lansering. Amazon er verdens desidert største nettbutikk og har stadig utvidet vareutvalget fra sitt orginale bok-tilbud. Selskapet håper åpenbart på også å selge video og film til sine millioner av kunder. Nettbutikken startet tidlig med salget av film på DVD.

Det er bransjebibelen til underholdsningsindustrien, Variety, som avslører at tre filmstudioer alle har fått henvendelser fra Amazon om å salg av deres filmer.

Ikke overraskende nekter Amazon å kommentere lekkasjene.

Til toppen