RESULTATERFINANS

Også AMD merker ny giv for IT

Tapet i tredje kvartal er noe mindre enn ventet.

AMD melder om en omsetning på 1,396 milliarder dollar i tredje kvartal. Sammenliknet med samme kvartal i fjor er det en nedgang på 22,3 prosent. AMD peker på at det også er en framgang på 17,9 prosent sammenliknet med foregående kvartal.

Det positive driftsresultatet på 122 millioner dollar fra tredje kvartal i fjor er vendt til et negativt resultat på 77 millioner dollar. Sammenliknet med det negative driftsresultatet på 249 millioner dollar i andre kvartal, er framgangen klar.

For et år siden måtte AMD avskrive 150 millioner dollar grunnet avviklet virksomhet, og endte opp med en bunnlinje på minus 134 millioner dollar. I andre kvartal i år ble tapet 330 millioner dollar. I tredje kvartal er nettresultatet minus 128 millioner dollar. For aksjonærene betyr dette at tapet per aksje er redusert fra 0,22 dollar per aksje i tredje kvartal i fjor, til 0,18 dollar per aksje i år. Analytikerne hadde ventet et negativt nettoresultat på hele 0,42 dollar per aksje.

Analytikerkommentarer til tallene bekrefter det umiddelbare inntrykket av en viss framgang, trass i at AMD selv garderer seg mot overdreven optimisme. JoAnne Feeney i FTN Equity Capital Markets sier til Wall Street Journal at AMD beveger seg i riktig retning, og at de gjør rett i å fokusere på brikkekonstruksjon og kvitte seg med produksjonsanlegg.

Det eneste som har vokst i pc-markedet de siste kvartalene, er bærbare, der AMD står langt svakere enn Intel. På den andre siden har AMD styrket sin stilling innen grafikkprosessorer, og vunnet aksept i vitenskapelige miljøer for at grafikkprosessorer kan brukes til å bygge superdatamaskiner.

Prosessorassortimentet er nå mer i tråd med etterspørselen, sier toppsjef i AMD, Dirk Meyer, i sin kommentar til tallene. Han tror omsetningen i fjerde kvartal vil bli noe større enn i tredje kvartal.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.