Også Apple må bytte millioner av batterier

Apple har de samme problemene med batterier fra Sony som Dell, og tar ingen sjanser.

Apple har de samme problemene med batterier fra Sony som Dell, og tar ingen sjanser.

Apple melder at de tilbakekaller til sammen 1,8 millioner PC-batterier. Årsaken er frykt for produksjonsfeil som kan føre til overoppheting og, i verste fall, brann. Tilbakekallingen gjelder modellene iBook G4 og Powerbook G4, som er solgt i perioden oktober 2003 og august 2006. 700 000 av tilbakekallingene gjelder PC-er solgt i andre land enn USA.

Hvor mange norske kunder som er berørt av tilbakekallingen, er ennå ikke klart. Det er i skrivende stund ikke lagt ut informasjon på nettstedet til Apple Norge.

– Vi arbeider med saken, og vil legge ut informasjon i løpet av dagen, sier daglig leder Arne Odden i Apple Norge til digi.no.

I forrige uke tilbakekalte Dell fire millioner PC-batterier. Både Dell og Apple kjøper samme type litium-ion-batteri, fra den japanske produsenten Sony. Apples tilbakekalling kom derfor ikke helt uventet.

    Les også:

– Vi oppdaget at noen Sony-batterier i tidligere PowerPC-baserte iBook og Powerbook ikke er på høyde med våre krav til sikkerhet og ytelse, heter det i en offisiell redegjørelse.

Det heter videre at alle batteriene vil byttes uten omkostninger for kundene.

Apple sier de har mottatt til sammen ni klager fra kunder om overoppheting av batterier. Det dreier seg om klager som har vært innom amerikanske forbrukermyndigheter, nærmere bestemt Consumer Product Safety Commission. Ifølge kommisjonen har to brukere fått brannskader på grunn av overopphetede batterier på bærbare PC-er fra Apple.

I en uttalelse fra Sony heter det at problemene med overopphetede batterier gjelder kun modeller levert til Dell og Apple.

HP har sendt ut enda en uttalelse der selskapet avviser muligheten for at Sony-batterier i deres bærbare PC-er er rammet av tilsvarende feil som dem på Dell- og Apple-maskinene. Andre leverandører som også kjøper batterier fra Sony, har sendt ut tilsvarende meldinger, blant dem Acer og Lenovo. Fujitsu Siemens er ikke batterikunde hos Sony.

Apples tilbakekalling av batterier er historiens nest største, bare overgått av Dells.

Til toppen