BEDRIFTSTEKNOLOGI

Også Athlon i 800 megahertz

Athlon lanserte torsdag en 800 MHz-utgave av selskapets Athlon-prosessor. Dermed er det igjen jevnt mellom de to store prosessorprodusentene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. jan. 2000 - 01:59

Etter at Intel lanserte en 800 MHz-utgave av Pentium III rett før jul, var det ingen tvil om at AMD ville komme med en like rask utgave av Athlon innen kort tid.

800 MHz-utgaven av Athlon har selvsagt enda høyere ytelse enn 750 MHz-utgaven som fram til nå har vært AMDs ypperste prosessor. Men vi har foreløpig ikke funnet uavhengige ytelsestester som viser hvor stor økningen er, eller om Athlon igjen har passert Pentium III i ytelse. Det er nemlig ikke slik at ytelsen til prosessorer skalerer helt jevnt når klokkehastigheten økes.

Fordelen AMD har er at Athlon faktisk blir tilgjengelig på markedet i dag. For selv om det er gått flere uker siden Intel lanserte de to raskeste utgavene av Pentium III, er det knapt nok tilgjengelige i noen butikk, verken i USA eller Norge.

I tillegg til å være tilgjengelig som et separat produkt, er 800 MHz-utgaven av Athlon også tilgjengelig i PC-er fra blant annet IBM og Compaq.

Prisen for den nye prosessoren er 849 dollar i kvanta på 1000 enheter. Dette er to dollar rimeligere enn 800 MHz-utgaven av Pentium III.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.