Også C++ som ISO-standard

C++ komiteen til den internasjonale standardiseringsorganisasjonen ISO godkjente forrige uke globale standarder for det svært utbredte programmeringsspråket.

C++ komiteen til den internasjonale standardiseringsorganisasjonen ISO godkjente forrige uke globale standarder for det svært utbredte programmeringsspråket.

Komiteen, som besto av representanter fra åtte land, godkjente C++ standardene under et møte den 14. november. Full ISO-godkjenning av standardene, ventes snart, sier representanter for ISO til PCWeek Online. Standardene tar utgangspunkt i deler av et over 700 sider stort dokument som inkluderer spesifikasjonene C++ verktøysettet.

Under en pressekonferanse like etter avstemmingen, fortalte utvikleren av C++, Bjarne Stroustrup, at ratifiseringsprosessen har tatt åtte år, regnet fra tiden da programmeringsspråket ble skrevet.

- Standardene for C++ som er definert her er en mye bedre tilnærmelse til mine idealer enn den originale C++, uttalte Stroustrup. Han er svært fornøyd med resultatene han ser i dag

Stroustrup sier at språket nå, som et resultat av standardiseringsprosessen, er blitt mer fleksibelt, uttrykksfullt og sikrere enn originalen, og det er i stand til å produsere bedre programmer.

Stroustrup leder nå AT&T Labs' forskningsavdeling for storskala programmering.

ISO regner med at programvareutviklerne vil adoptere standardene umiddelbart.

Det er tidligere denne uken også blitt kjent at Sun skal få gjøre sitt programmeringsspråk, Java, til en ISO-standard. Men det er for øvrig ingen sammenheng mellom disse to begivenhetene.

Til toppen