Også Dell støtter Linux

Også Dell kaster seg på Linux -toget. I følge rykter i USA skal Dell snart starte salg av servere og PC-er med Linux.

Også Dell kaster seg på Linux -toget. I følge rykter i USA skal Dell snart starte salg av servere og PC-er med Linux.

Dell er den siste av en rekke ledende maskinprodusenter som har kastet seg på Linux-toget. Ifølge den amerikanske nyhetstjenesten Cnet planlegger Dell å starte salget av servere og PC-er med gratis-operativsystemet ferdig innstallert, og - enda viktigere - tilby brukerstøtte.

Mangelen på brukerstøtte har vært den viktigste bremsesklossen for Linux fordi mange datasjefer ikke tør å ta i bruk et system som ikke har et nødtelefonnummer, mener analyseselskapet Gartner Group. Til tross for den manglende brukerstøtten, øker bruken av Linux i epidemi-fart. En av seks servere bruker nå Linux, mener analyseselskapet IDC, selv om det er vanskelig å telle fordi Linux kan lastes ned gratis over Internett (se egen sak nedenfor eller i høyre marg).

- Vi planlegger å starte salget av en billige PC-servere med Linux ferdig innstallert, bekrefter Øyvind Øyen, serversjef hos Dell Norge overfor digi.no.

Dells server-sjef i Asia, Geoff Healey, sier til en australsk IT-avis at Linux er et attraktivt alternativ til Windows NT for operativsystemet er gratis.

Dell selger servere med Linux ferdig innstallert hvis kunden leverer en Linux-cd, men har hittil frarådet Linux til fordel for deres tette partner Microsoft og Windows NT. Dells støtte til Linux kommer dagen etter at det ble kjent at både HP og Silicon Graphics skal starte salget av Intel-servere med Linux.

Norges-kontorene til HP og SGI kan ikke fortelle digi.no når eventuelt de vil starte salget av maskiner med Linux.

Til toppen