RESULTATERFINANS

Også EMC og VMware varsler bedre tider

De tror investering i lagring og virtualisering vil ta seg opp fra fjerde kvartal.

23. okt. 2009 - 10:43

Lagringsgiganten EMC leverte sine kvartalstall i går, et døgn etter virtualiseringsleverandøren VMware, der EMC er den største aksjonæren. Begge selskapene brukte anledningen til å høyne sine prognoser for fjerde kvartal, og til å uttrykke forsiktig optimisme for 2010, etter å ha opplevd de siste månedene at kunder utsetter tunge investeringer i både virtualisering og lagring.

EMC opplevde sitt tredje strake kvartal med omsetningssvikt: Sammenliknet med tredje kvartal i fjor falt omsetningen med 5,3 prosent til 3,52 milliarder dollar. Nettoresultatet falt 24 prosent til 298 millioner dollar.

Forventningen til fjerde kvartal er en omsetning på 4 milliarder dollar, i praksis det samme som for fjerde kvartal i fjor, som endte på 4,02 milliarder dollar.

Analytikerne var positivt overrasket over resultatet for tredje kvartal: Fratrukket ekstraordinære kostnader endte det på 0,23 dollar per aksje, mot forventet 0,21 dollar. De merket seg også at EMC venter seg mer av fjerde kvartal enn de hadde trodd. Ifølge EMC vil omsetning på 4 milliarder dollar gi et positivt resultat per aksje på 0,30 dollar. Analytikerne hadde spådd en omsetning på 3,98 milliarder dollar og et resultat per aksje på 0,28 dollar.

EMCs styrkede framtidstro innebærer gjenspeiles i hvordan de har revidert sin prognose for hele 2009. I juli lød den på en omsetning på 13,8 milliarder dollar og et resultat per aksje på 0,82 dollar. Nå er forventningen henholdsvis 13,9 milliarder dollar og 0,87 dollar.

EMCs finansdirektør David Goulden sa at selskapet er «oppmuntret av tegnene vi ser på at markedet er i ferd med å stabilisere seg». Toppsjef Joe Tucci sa at IT-investeringer generelt vil vokse i 2010, men langsommere enn i årene fra 2004 til 2007. Han tror den økonomiske bedringen vil skje sakte, men jevnt.

Også VMware gjordet det bedre enn ventet, selv om nettoresultatet er mer enn halvert sammenliknet med tredje kvartal i fjor, til 38,2 millioner dollar fra 83,3 millioner.

Fratrukket ekstraordinære kostnader gir dette et positivt resultat per aksje på 0,24 dollar, forholdsvis høyt over analytikernes forventning på 0,20 dollar.

Omsetningen økte med 3,7 prosent til 490 millioner dollar, også det mer enn ventet.

Resultatnedgangen forklares med dårligere driftsmarginer: Kostnader til forskning og utvikling økte med 56 prosent, mens VMware brukte 10 prosent mer på salg og markedsføring enn for et år siden.

I fjerde kvartal venter VMware en omsetning mellom 540 og 560 millioner dollar. Analytikerne hadde landet på 523 millioner dollar. Om første kvartal 2010 sier VMware bare at omsetningen vil være lavere enn i fjerde kvartal. Analytikernes forventning er 513 millioner dollar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.