Også Google lanserer «innsjekking»

Følger etter Facebook og Gowalla med oppdatert Maps-applikasjon.

Google Latitude-innsjekking med Google Maps for Android
Google Latitude-innsjekking med Google Maps for Android (Bilde: Google)

Følger etter Facebook og Gowalla med oppdatert Maps-applikasjon.

Mange benytter tjenester som Gowalla og Facebook Places for å fortelle om hvor man er ved å sjekke inn på ulike geografiske steder som man selv eller andre har opprettet. Dette har virkelig tatt av de siste året.

Google har lenge tilbud tjenesten Latitude, hvor en mobilapplikasjon som automatisk registrerer mobilens geografiske posisjon og gjør denne tilgjengelig for brukerens registrerte venner på et kart på Latitude-siden. Mange har anbefalt forsiktighet med bruken av denne typen tjenester av personvernhensyn.

I går lanserte Google en ny funksjon som er knyttet til en ny utgave av Google Maps-applikasjonen til Android. Denne er nå tettere integrert med Latitude, men også Places-tjenesten til Google.

Dermed kan man med applikasjonen nå sjekke inn på alle stedene som finnes i Places.

Google Latitude-innsjekking med Google Maps for Android
Google Latitude-innsjekking med Google Maps for Android Bilde: Google

Dersom en bruker har sjekket inn på et gitt sted tidligere, vil applikasjonen minne brukeren på å sjekke inn på nytt dersom brukeren senere er i nærheten av dette stedet. Det vil også være mulig å aktivere automatisk innsjekking på utvalgte steder.

Dessuten, så snart brukeren forlater stedet igjen, vil vedkommende sjekkes ut automatisk.

Dersom man ikke ønsker å dele sine posisjonsdata med Google, bør man holde seg helt unna denne tjenesten. Men forøvrig har man tilsynelatende god kontroll over hvem som får se hvor man er eller har vært, ved hjelp av et ganske omfattende utvalg av personverninnstillinger.

Personverninnstillinger for Google Latitude-innsjekkingen på Android.
Personverninnstillinger for Google Latitude-innsjekkingen på Android. Bilde: Google

Funksjonaliteten fungerer med Google Maps 5.1 til Android 1.6 og nyere. Brukere av den nyeste Google Latitude-applikasjonen til iPhone vil kunne se at andre sjekker inn, men foreløpig kan de ikke sjekke inn selv. Det loves dog at denne funksjonaliteten også skal bli tilgjengelig for iPhone-brukerne snart.

Til toppen