Også Mac OS X «ringer hjem»

Den siste oppdateringen til Mac OS X kontakter jevnlig servere hos Apple. Brukerne blir ikke varslet.

Også Mac OS X «ringer hjem»

Den siste oppdateringen til Mac OS X kontakter jevnlig servere hos Apple. Brukerne blir ikke varslet.

Flere brukere av Mac OS X, blant annet Daniel Jalkut, klager over at Apple har lagt til en ny funksjon i operativsystemet som periodisk kontakter servere hos Apple uten brukerens kjennskap.

Funksjonen skal ifølge Betanews kontrollere ektheten til widgets i Dashboard-delen, noe Apple sier at gjøres av sikkerhetsmessige årsaker. Kontrollen, Dashboard Advisory, skjer hver åttende time, og det skal ikke være noen muligheter for å skru den av. Dette mener enkelte at er en krenkelse av sitt privatliv, siden Apple da kan få informasjon om bruksmønsteret til den enkelte bruker, noe selskapet ikke har spurt brukerne om tillatelse for.

- Det er min datamaskin, tross alt, skriver Jalkut.

Dashboard Advisory blir installert hos Mac OS X-brukere som tar i bruk den nyeste oppdateringen til operativsystemet, versjon 10.4.7.

    Les også:

Det er lett å sammenligne dette tilfellet med Windows Genuine Advantage Notifications, som Microsoft i begynnelsen av juni ble kraftig kritisert for. Denne funksjonaliteten sendte jevnlig informasjon til Microsoft om lisensen til Windows-installasjonen, uten av brukerne på noe vis ble informert. Microsoft har senere publisert informasjon om hvordan denne daglige tilbakeringingen kan deaktiveres. En nyere versjon av Windows Genuine Advantage Notifications kontakter fortsatt Microsoft, men ikke like ofte.

Til toppen