FORBRUKERTEKNOLOGI

Også Memory Stick i miniutgave

Sony har i samarbeid med SanDisk utviklet en miniutgave av minnekortformatet Memory Stick Pro.

30. sep. 2005 - 10:31

Markedet for flashbaserte minnekort består av stadig flere varianter. I den senere tiden har flere av formatene kommet i miniutgaver, som først og fremst er beregnet på mobiltelefoner og andre apparater hvor størrelsen er avgjørende.

I går annonserte Sony og SanDisk at selskapene sammen har utviklet Memory Stick Micro (M2), en variant av Memory Stick PRO med betydelig redusert størrelse. Tykkelsen er omtrent 1,2 millimeter, mens lengde og bredde er oppgitt til henholdsvis 15 og 12,5 millimeter. Bildet i ingressen er en forstørrelse.

Minnekortet støtter spenninger på både 3,3 og 1,8 volt og kan, ved å settes i en adapter, også benyttes av Memory Stick PRO-kompatible produkter.

Spesifikasjonen støtter en teoretisk lagringskapasitet på 32 GB, mens den maksimale overføringshastighet i teorien er på 160 Mbit/s. Selskapene vil ikke garantere at det noen gang vil bli utgitt produkter som kan levere dette fullt ut.

Leverandører som ønsker å lisensiere Memory Stick Micro for å lage kompatibel maskinvare, vil kunne gjøre dette fra og med neste uke. Selve minnekortene vil komme på markedet i første halvdel av 2006.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.