KORTNYTT

Også Microsoft bannlyser Sonys rootkit

En rekke antivirusselskaper tilbyr vern mot Sony BMGs rootkit-baserte kopisperre. Sist ut er Microsoft.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. nov. 2005 - 09:35

Microsoft vil oppdatere selskapet sikkerhetsverktøy til å oppdage og fjerne deler av DRM-løsningen enkelte Sony BMG-plater installerer på Windows-PC-er. Selskapet har konkludert med at rootkit-biten ac XCP-programvaren som installeres, kan utgjøre en sikkerhetsrisiko.

Med dette følger Microsoft en rekke andre sikkerhetsselskaper som har annonsert lignende løsninger.

I en Microsoft-blogg skriver Jason Garms, arkitekt og gruppeproduktsjef i Microsofts Anti-Malware Technology Team, at rootkit generelt har en klar, negativ innvirkning ikke bare på sikkerheten, også på stabiliteten og ytelsen til systemet de er installert på.

    Les også:

Ifølge Garms vil Microsoft legge til signaturer for deteksjon og fjerning av rootkit-komponenten til XCP-programvare i betautgaven av Windows AntiSpyware. Denne signaturen vil gjøres tilgjengelig for betatesterne gjennom den vanlig oppdateringsprosessen til løsningen. Denne skjer for tiden én gang i uken.

Dessuten vil Windows Defender, som er det endelige navnet på Microsoft antispion-løsning, inkludere tilsvarende løsninger når denne etter hvert kommer i en første offentlig betautgave. Dessuten planlegger selskapet å legge til signaturen i desemberoppdateringen til selskapets Malicious Software Removal Tool.

Sony BMG har nå sagt at det i hvert fall midlertidig vil slutte å utstyre musikkplater med den omstridte løsningen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.