Også Microsoft med gratis lagring på nett

Som en del av selskapets Live-tjenester, vil Microsoft tilby gratis lagringsplass for brukernes filer.

Også Microsoft med gratis lagring på nett

Som en del av selskapets Live-tjenester, vil Microsoft tilby gratis lagringsplass for brukernes filer.

I begynnelsen av mars ble det ved et «uhell» kjent at Google planlegger en tjeneste som kalles GDrive, en gratis lagringstjeneste med ubegrenset lagringsplass. Informasjonen dukket opp i forbindelse med Googles analytikerdag. Trolig vil tjenesten minne mye om det som er mulig i dag med GMail og tredjepartsprogramvare, slik at lagringsplassen på GMail kan benyttes som en nettbasert harddisk.

Google har nektet å komme med mer detaljer om GDrive.

    Les også:

Nå er det blitt kjent at også Microsoft har lignende planer. Ray Ozzie, som i sin tid utviklet Lotus Notes, og som nå blant annet er ansvarlig for webifiseringen av alle produktene Microsoft tilbyr, fortalte denne uken til Fortune om en framtidig tjeneste med navnet Live Drive.

Med Live Drive skal all informasjonen til brukerne, enten det er snakk om musikk, dokumenter eller opptak av videokonferanser, kunne lagres hos Microsoft og være tilgjengelig overalt og fra enhver enhet.

Nå er ikke nettbasert lagring noen ny tankegang hos Microsoft. Ifølge nettstedet Microsoft Watch har det sirkulert rykter om slike tjenester fra selskapet siden 2004. Det var ventet at tjenestene skulle bli tilgjengelig i fjor, mot betaling.

Når det gjelder Live Drive, har Microsoft ikke kommet med noe informasjon om når tjenesten vil bli tilgjengelig eller nøyaktig hvilket publikum den vil rettes mot.

For brukerne er det å håpe på at Live Drive og GDrive blir lansert omtrent samtidig. Da kan brukerne teste begge tjenestene side om side og så gjøre et valg ut fra egne preferanser.

Til toppen