TELEKOM

Også NetCom innfører sikkerhetsnett

Tryggere mobilsurf i utlandet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. juni 2010 - 11:45

NetCom holder EUs frist og innfører den 1. juli et sikkerhetsnett mot skyhøye mobilregninger på grunn av bruk av mobilsurfing i utlandet.

Dersom en kundes forbruk av mobilt Internett i utlandet nærmer seg 495 kroner i løpet av en måned, vil kunden motta en SMS som forteller at internettilgangen stenges med mindre kunden selv aktivt velger å passere beløpsgrensen. Da må kunden sende en SMS tilbake med en ny beløpsgrense.

Selv om EUs krav egentlig bare gjelder bruk av mobilt Internett over landegrensene innad i EU, gjelder varslingsordningen fra Netcom mobil surfing over hele verden. Også Telenor innførte nylig en tilsvarende ordning.

– Vi oppfordrer fortsatt kundene våre til å sjekke priser på netcom.no før avreise, siden megabyteprisen fortsatt er høyere enn i Norge. Velg billigste operatør når du ankommer feriestedet, så får du mest mulig surfing for pengene, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i NetCom, i en pressemelding.

Mer surfing for pengene får man gjerne også ved å bruke for eksempel Opera Mini og/eller mobilutgavene til nettavisene. Mobilutgaven av digi.no er tilgjengelig her: m.digi.no.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.