Også NetCom lanserer "gratis" surf

Som et motangrep mot Telenor offentliggjør også NetCom at de lanserer Internett-surfing uten abonnementsavgift. I stedet kommer det et taksameter.

Som et motangrep mot Telenor offentliggjør også NetCom at de lanserer Internett-surfing uten abonnementsavgift. I stedet kommer det et taksameter.

Klokken 11 i dag lanserte Telenor Nextel et tilbud om abonnementsløs Internett-surfing for å komme blant andre Dell og andre konkurrenter i forkjøpet (se pekere til tidligere saker nedenfor). Åtte minutter før, sendte imidlertid Telenors erkerival NetCom, ut en pressemelding som lanserer et liknende tilbud.

NetCom vil i løpet av september tilby alle sine kunder å surfe på Internett uten først å betale en abonnementsavgift. Inntil i dag har det kostet 1200 kroner i medlemsavgift hos Telenor Nextel. NetComs kunder skal i stedet betale en minutt-takst, men selskapet har foreløpig ikke fastsatt prisen. Det er derfor umulig å vurdere hvor gunstig NetComs tilbud blir - enten du er storforbruker eller bare innom Internett i ny og ne.

- Vi lover konkurransedyktige priser. Vi har regnet på dette og selv med et prispress etter hvert som Nextel senker prisene, skal vi tjene penger, sier Per Bjørkum, informasjonsdirektør i NetCom til digi.no.

Bjørkum vil derfor ikke kommentere spørsmål om det nye tilbudet egner seg mest for lavnivå-brukere.

NetCom kan tilby Internett-surfing fordi selskapet har bygd ut et nasjonalt telenett som i dag brukes til å forbinde basestasjonene.

- Vi har regnet på dette og vet at vi har kapasitet til noen titalls tusener brukere ved årsskifte, forteller han.

NetCom skal primært tjene penger på minuttaksten, men også noe på salg av reklame på sin startside; netcom.no. Kravet for å kunne bruke tjenesten er at du er NetCom-kunde, både på mobil og fasttelefon. Dermed vil bruken av Internett komme på den vanlige regningen.

NetCom mener det nye tilbudet er en naturlig forlengelse av selskapet etter hvert som WAP-systemet integrerer mobiltelefoni tettere med Internett. Bjørkum forteller at den nye tjenesten vil gå med underskudd i år, men skal bidra positivt allerede til neste år.

Til toppen