BEDRIFTSTEKNOLOGI

Også Netscape kan få det tøffere

Etter Microsofts investering i Apple, vil Microsofts Internet Explorer være standard nettleser på Apples nye maskiner. Tidligere hadde Netscape Navigator denne posisjonen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. aug. 1997 - 17:25

Macintosh-maskinene vil bli levert med både Microsofts og Netscapes nettleser installert, men Internet Explorer vil være satt opp som standard nettleser.

Guerrino De Luca, Apples visepresident for markedsføring, forsvarer ovenfor San Francisco Chronicle Apples valg om å skifte side i den pågående kampen mellom Netscape og Microsoft.

- Jeg tror ikke dette er en religiøs sak. Det er ikke noe vi gjør mot noen. Som Steve Jobs sa, vi trenger all den hjelp vi kan få, sier han.

Netscapes talskvinne, Jennifer O'Mahoney, sier til San Francisco Chronicle at avtalen vil ha liten betydning for hennes selskap fordi Apple stort sett er sterke på utdanningsmarkedet og at mesteparten Netscapes salg er mot bedrifter.

Selv om analytikere sa at dette slett ikke var gode nyheter for Netscape, steg kursen på Netscapes aksjer onsdag med 1.59 dollar til 39.88 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.