JUSS OG SAMFUNN

Også NRK med Disney-avtale

Både NRK og svenske MTG har skaffet seg Disney-rettigheter til visning på det norske TV-markedet. - Det er ikke uvanlig at små land får dele på rettighetene, sier innkjøpssjef Åke Källqvist i NRK.

Herman Berg
25. nov. 1998 - 15:34

Tidligere i dag skrev digi.no at Modern Times Group har skaffet seg rettigheter til visning av Disney-filmer både på gratis- og betal-TV-kanaler gjennom distribusjonsselskapet Buena Vista International Television.

Nå viser det seg at NRK også har skaffet seg rettigheter på Disney-stoff fra det samme selskapet.

Det sikrer både Disney-timen, som i halvannet år var svært populær i målgruppen 6-12 år på søndag morgen (oppnådde mellom 18 og 20 prosent andel av alle i målgruppen i vår) og julespesialen "From All OF Us To All Of You" som sendes på juleaften på NRK.

- Jeg kan ikke si noe spesifikt om hvilke filmer som vi har fått, men det dreier seg om nye titler og også såkalte Disney Specials blant annet produsert av Disney-eide ABC, sier Källqvist, som er redaksjonssjef for innkjøpsavdelingen i NRK Drama.

Han mener det ikke er uvanlig at to TV-stasjoner inngår hver sin eksklusive avtale med et av de store internasjonale medieselskapene. Den samme avtalestrukturen har vært gjeldende når det gjelder Warner Brothers med en fordeling mellom TVNorge og NRK på filmrettigheter.

- De små landene får dele på rettighetene. Det er et svært stort volum som mediekonsernene kan tilby, sier han.

Ifølge Källqvist er det formelt sett en ny avtale som nå er undertegnet med Disney. Den forrige gikk ut i mai i år. Prisen på rettighetene forblir imidlertid en hemmelighet.

- Det jeg kan si, er at vi har betalt som forventet i forhold til hva man må ut med i markedet for å være med på en deal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.