BEDRIFTSTEKNOLOGI

Også serienummer i Pentium II

Intel har ved en feiltagelse inkludert det omstridte serienummeret i endel Pentium II-prosessorer. Selskapet beklager og skal lage en feilfiks.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. mars 1999 - 13:12

Ifølge en talsmann ved Intel var det en Pentium II-bruker som oppdaget at serienummeret var tilstede i hans mobile Pentium II-prosessor. Prosessorserienummeret, eller chip ID, er et 96-bits nummer som unikt identifiserer prosessoren overfor programvare som ber om ID-en.

Det er riktignok ikke alle mobile Pentium II-brikker det er snakk om. Den aktuelle typen som er basert på Intels MMP-innfatning (Mobile Module Package), kom først på markedet den 25. januar i år. Og det er kun snakk om en enkelt produktsjonserie av disse prosessorene.

Ifølge Intel ble kretsen med serienummeret inkludert i de mobile Pentium II-prosessorene for å teste produksjonsprosessen før produksjonen av Pentium III startet. Ved produksjonslinjene skulle denne kretsen bli koblet ut før brikken forlot fabrikken. Dette skjedde ikke ved én av produksjonslinjene og disse prosessorene er dermed kommet ut på markedet med fungerende serienummer.

Brukere som ønsker å koble ut serienummeret må vente til Intel har laget en BIOS-oppdatering som gjør dette mulig.

(Kilder: The Register, ZDNN)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.