Også Sony Ericsson skal selge musikk

Også Sony Ericsson skal selge musikk

Nå skal snart alle angripe Apple og iTunes - sistemann i køen av nye musikkbutikker er Sony-Ericsson.

Apples suksess med iTunes/iPod-kombinasjonen både skremmer og lokker, noe som gjør at en stadig lengre kø av forskjelige typer aktører forteller de skal starte musikkbutikk på nett. Det er både frykten for Apples økende dominanse og drømmen om mulige inntekter som driver utviklingen.

9. august kjøpte Nokia opp musikkdistributøren Loudeye og fortalte dagen etterpå at man skal snu opp på rollen til Loudeye - det skal bli en musikkbutikk for Nokia-kunder.

Nå melder også Sony Ericsson at også de skal starte en mobil musikk-butikk. Butikkene skal åpne i løpet året, forteller selskapet, men vil ikke gi noen flere detaljer, skriver Dow Jones Newswire.

Sony Ericsson satset tidlig på musikk-telefoner under sitt Walkman-merkenavn og har ledet ann i dette markedet. Bildet viser W950i.

Begge mobilprodusentene vil dermed havne i en konflikt med mange av sine partnere som driver mobilnett. Telenor og mange andre har startet egne musikkbutikker og kan på en enklere måte ta seg betalt - musikken kan legges på mobilregningen.

Den andre store aktørene alle venter på er Microsoft som til jul skal lansere sin egen musikkspiller og en ny musikkbutikk.

Til toppen