BEDRIFTSTEKNOLOGI

Også Steve Jobs må takle nedturen

Etter å ha levert tolv kvartal på rad med pene plusstall, begynner det å butte litt i mot for Steve Jobs . Apple-sjefen måtte i går sende ut et resultatvarsel for første fiskalkvartal. Omsetningen svikter og driften vil trolig gå i minus i kvartalet.

6. des. 2000 - 12:16
AppleSteve Jobs

Mac-produsenten har levert solide tall stort sett hvert eneste kvartal de siste tre årene, men nå merker også Apple 'depresjonen' som har rammet teknologiaksjene det siste halvåret. Apple-aksjen har fulgt med ned i dragsuget av den generelle markedsnedgangen og har falt 65 prosent så langt i år, og nå kommer også virkningene av redusert salg de siste tre månedene.

Selskapet forventer å omsette for en milliard dollar i første fiskalkvartal og ende opp med et negativt resultat på mellom 225 millioner og 250 millioner dollar.
Markedet har tidligere signalisert forventninger om at Apple ville nå et omsetningsnivå på 1,6 milliarder dollar og en fortjeneste per aksje på tre cents innen status for første fiskalkvartal gjøres opp 30. desember.

Les resultatvarselet fra Apple: Apple To Report Disappointing First Quarter Results


- Vi er ikke "happy" med situasjonen, og legger opp til å levere solid lønnsomhet allerede i neste kvartal, sier Steve Jobs i en pressemelding, og uttrykker samtidig stor optimisme i forhold til de nye produktlanseringene som kommer i 2001.

Apples finansdirektør, Fred Anderson, tror selskapet vil ende på en totalomsetning på mellom 6 milliarder - 6,5 milliarder dollar for fiskalåret 2001. Anslaget ligger godt under tidligere signaler om et omsetningsnivå på mellom 7,5 milliarder og 8 milliarder dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra