Også Symbian kan kjøres på netbooks

Flyttejobben utført, venter på interessenter.

Også Symbian kan kjøres på netbooks

Flyttejobben utført, venter på interessenter.

En gruppe knyttet til Symbian Foundation har greid å få operativsystemet Symbian OS til å kjøre på et standard hovedkort med Intel Atom-prosessor.

Symbian OS er et operativsystem som til vanlig blir brukt i smarttelefoner fra blant annet Nokia. Intels Atom-prosessor benyttes på sin side av mange av de mini-bærbare pc-ene som har kommet på markedet det siste året.

Symbian OS er i ferd med å bli gjort om til åpen kildekode, og gruppen som har utført flyttejobben har brukt kompilatoren GCC i arbeidet. I dette blogginnlegget vises det bilder av blant annet grafikkdemo basert på OpenGL som kjøres på testmaskinen.

- Det vil bli svært interessant å se hvor stor grad av interesse vi kan generere med denne porteringen, spesielt hvis det inkluderer noen større forretningspartnere som er villige til å komme inn og investere i utviklingene av en produktløsning, skriver Lee Williams, administrerende direktør i Symbian Foundation, i dette blogginnlegget.

Williams mener man ikke bør herme etter PC-en eller netbookmodellen, men i stedet virkelig vise hva Symbian OS har å tilby, samt hvilket økosystem som finnes blant erfarne tilbydere av mobil teknologi.

Dersom Symbian får respons på dette forsøket, betyr det enda en valgmulighet for kunder som vil kjøpe seg en netbook. Fra før tilbys Windows XP og ulike Linux-distribusjoner, mens Windows 7 og en Android-basert løsning for ARM-basert netbooks er under utvikling.

Symbian OS må nok tilpasses en del for å kunne kjøres på maskiner med større skjermer.
Symbian OS må nok tilpasses en del for å kunne kjøres på maskiner med større skjermer.
Til toppen