Også Telio lover mobil IP-telefoni

Også Telio lover mobil IP-telefoni

Også Telio lover mobil IP-telefoni, men påpeker at det foreløpig ikke blir så mye billigere.

Telio leverer bredbåndstelefoni som et alternativ til fasttelefonen. På tross av stor konkurranse fra mange andre aktører, klarte de å oppnå en dominerende posisjon i markedet og det er bare Telenor som kan true posisjonen deres i Norge.

- Ip-telefoni er allerede en erstatning for fasttelefoni. Nå smelter ip-telefoni på fastnett og mobil sammen og blir én tjeneste, sier administrerende direktør i Telio, Arild Nilsen, til dagensit.no.

Fra mobiltelefonen vil selskapets kunder kunne ringe til fasttelefoner i hele Vest-Europa, på samme måte som med Telios eksisterende hjemmetelefoner.

Til andre mobiler, derimot, blir det vanskelig for Telio å kunne levere fastpris inkludert i det månedlige abonnementet.

- Mobil ip-telefoni gir på kort sikt ikke noen veldig stor prisfordel når man ringer til en mobiltelefon, sier Ric Brown, leder for mobilprodukter i Telenor, til Dagensit.no

Det er fordi mobiloperatørene tar betalt for å motta samtaler fra andre nett, en såkalt termineringsavgift. Hos Telenor koster dette 65 øre for operatøren og hos Netcom 91 øre.

    Les også:

Løsningen har de bygd sammen med Nokia. Finnene har utviklet en ny løsning som skal gjøre det lettere å kombinere mobiltelefoni og bredbåndstelefoni. Telio fikk æren av å være den første partneren til å ta i bruk denne plattformen.

Til toppen