Oh-là-là Boxman

Boxman starter sin europeiske offensiv med å åpne filial i Frankrike onsdag. Målet er å kapre 100.000 kunder den første måneden. Og snart følger trolig England og Tyskland etter.

Boxman starter sin europeiske offensiv med å åpne filial i Frankrike onsdag. Målet er å kapre 100.000 kunder den første måneden. Og snart følger trolig England og Tyskland etter.

Franskmennene har ikke kommet like langt på Internett-markedet som her oppe i nord.

Landet er med sine 2,79 millioner nettbrukere nummer syv i en undersøkelse over verdens nettbrukere delt opp i antall millioner, ikke etter befolkning. Det tilsvarer 4,7 prosent av den franske befolkningen. Undersøkelsen er utført av Computer Industry Almanac og er tidligere referert i digi.no (se peker til egen sak nedenfor).

- Såvidt jeg vet, er det ingen store franske, nasjonale aktører på dette feltet. Det er ikke så stor penetrasjon på Internett i Frankrike som i Norden. Men de har lang tradisjon med Minitel, så vi har store forventninger til det franske markedet, sier Helge T. Zimmer i Boxman. Han skal fungere som direktør når direktør Marianne Løvdal går ut i svangerskapspermisjon til sommeren.

En emisjon i desember i fjor muliggjorde den europeiske satsingen. Etter alt å dømme vil den franske satsingen bli etterfulgt av satsing i Tyskland og England, noe som samsvarer med uttalelser fra den svenske gründeren Ola Ahlvarson til digi.no. Den franske satsingen er det femte landet hvor nettbutikken Boxman lanseres. Fra før av eksisterer det Boxman-butikker i de nordiske landene Sverige, Norge, Danmark, Finland.

Distribusjonen til det franske markedet vil skje fra Tyskland, forteller Zimmer.

- Distribusjonen vil ikke gå som på det skandinaviske markedet. Her vil CD-ene bli sendt fra Tyskland, ikke fra vårt lager, men fra partneren Global New Media. I dag er det fem ansatte i Frankrike, og de er klare fra i morgen, sier Zimmer til digi.no.

Franskmannen Bertrand Le Ficher vil inneha stillingen som direktør for Boxman Frankrike, som er plassert i den franske hovedstaden Paris. I følge en pressemelding fra Boxman, er målet for den første måneden å kapre 100.000 kunder.

Adressen til franske Boxman blir www.boxman.fr

Til toppen