BEDRIFTSTEKNOLOGI

OK for anglo-amerikansk teleallianse

Amerikanske AT&T og British Telecom (BT) har passert det siste hinderet for å slå sammen sine internasjonale aktiviteter ved at den amerikanske telekommisjonen, FCC, nå har godkjent telesamarbeidet.

Frode Eriksen
23. okt. 1999 - 14:32

Det nye joint venturet mellom AT&T og BT ble lansert sommeren 1998, og vil omsette for nærmere 80 milliarder kroner. For få uker siden ble det kjent at det nye selskapet skulle lanseres som Concert, identisk med navnet til den gamle alliansen mellom amerikanske MCI (nå oppkjøpt av WorldCom) og BT.

FCC sin godkjennelse kommer på toppen av lignende beslutninger gitt av det amerikanske justisdepartementet og EU-kommisjonen. I kommisjonens beslutning legges det små restriksjoner må samarbeidet, grunnet BTs dominerende rolle på hjemmemarkedet.

Concert ledes av tidligere PointCast -sjef, David Dorman, og selskapets vil ha sitt hovedkontor utenfor Washington i USA.

Dorman sier i en pressemelding fra selskapene at siden alle formalitetene nå er unnagjort, vil selskapet jobbe mot den formelle lanseringen av Concert.

Concert skal tilby teleløsninger til internasjonale kunder, med utgangspunkt i BT og AT&T sin eksisterende produktportefølje og kundebase.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.