Økende bruk av åpen kildekode-databaser

Økende bruk av åpen kildekode-databaser

Stadig flere utviklere tar i bruk åpen kildekode-verktøy, ikke minst databaser.

Bruken av programvare basert på åpen kildekode vokser, men blant fremste brukerne finner man dem som selv utvikler programvare. Ifølge Evans Data Corporation brukte 65 prosent av utviklerne i Nord-Amerika åpen kildekodeverktøy i fjor høst. Selskapet mener at den brede bruken av åpen kildekode-verktøy blant utviklere vil føre til ytterligere øknining i bruken av slike verktøy, ikke minst databaser basert på åpen kildekode.

Undersøkelsene viser at blant utviklere som benytter én eller flere databasesystemer, en andel som har vokst fra 32 til 40 prosent fra 2004 til 2006, har MySQL 25 prosent markedsandel.

- Vi ser at modenheten til åpen kildekode-databaser synliggjøres ved at stadig flere tar dem i bruk, sier John Andrews, president i Evans Data Corporation, i en pressemelding.

- I et økende antall av vurderingskategoriene våre, ser vi at åpen kildekode-databaser svarer til eller går forbi proprietære databaser.

Analyseselskapet mener at den brede oppslutningen rundt MySQL tilskrives den generelt raske oppslutningen om LAMP-stakken (Linux, Apache, MySQL, PHP/Perl/Python), som benyttes av mange nettsteder.

Men hele 40 prosent av utviklerne i bedrifter oppgir at de benytter en åpen kildekode-database innen sitt driftsmiljø.

Blant utviklerne av åpen kildekode-løsninger er 69 prosent fornøyde med det utvalget av åpen kildekode-databaser som finnes på markedet i dag.

Dataene Evans Data Corporation har analysert, stammer fra flere ulike undersøkelser finansiert av forskjellige klienter.

Til toppen