Økende interesse for BI- og NMH-studenter

De siste årene har BI Oslo og NMH arrangert "Møteplassen", der bedrifter og studenter tapper hverandre for interessante opplysninger. Selv om rekrutteringen har dabbet av, er det større interesse for dette arrangementet enn det har vært tidligere.

Møteplassen får 24 bedrifter både profilere seg og være med i kampen om de beste hodene, og studentene kan skaffe seg kunnskap om rekrutteringsprosessen. Det er studenter fra BI Oslo og NMH, som har kompetanse innen blant annet økonomi, markedsføring, IT og forretningsjus, som deltar på rekrutteringsdagene denne uken.

Selvom interessen for IT-studiene på BI har sunket kraftig dette semesteret, er det flere store IT-selskaper som skal delta på Møteplassen. Blant andre Telenor, FINN.no, Agresso, StepStone og Mamut.

- Interessen i år har vært større enn før. Vi har måttet si nei til flere bedrifter som ønsker å presentere seg, sier Ann Inger Nyland Andersen, leder for Karrière- og rekrutteringsservice (KRS) ved BI Osloog Norges Markedshøyskole.

Nyland Andersen tror den økende interessen skyldes at skolene har vært flinke til å synliggjøre mangfoldet i studentenes kompetanse.

- Selvom det begynner å gå litt tregt på rekrutteringsfronten og mange bedrifter nå er forsiktige med å ansette folk, har vi merket en økt interesse for dette arrangementet. Bedriftene er ikke ute etter bare økonomer, de trenger IT-folk, prosjektledere, koordinatorer og så videre. Det er viktig for bedriftene å være synlige for studentene også, sier hun.

Bedriftene oppfordrer de studentene de er interessert i til å sende inn søknad. Og studentene oppfordres til å pumpe bedriftene for informasjon.

- Her får studentene møte de representantene som driver med rekruttering. De kan for eksempel spørre hva de ulike bedriftene legger vekt på ved rekruttering av nye medarbeidere, hva de er ute etter, og hvordan de mener at en jobbsøknad bør se ut.

Karrière- og rekrutteringsservice er en gratis tjeneste for studentene ved BI Oslo og NMH, og den blir brukt flittig, sier Nyland Andersen.

- De fleste studentene vil ha veiledning i jobbsøkprosessen, intervjutrening, tips om søknad og CV, samt at vi bruker en del tid på å forberede studentene på overgangen til arbeidslivet, forteller hun.

Til toppen