JUSS OG SAMFUNN

- Økende interesse for IT-standardisering

Standard Norge mener det er feil at bransjen rømmer, og slår fast at standardarbediet går gjennom dem.

30. sep. 2008 - 11:47

Konflikten rundt godkjenningen av Microsofts dokumentformat Office Open XML (OOXML) førte til full splittelse i IT-Norge.

Partene er steile, og i går erklærte mange av OOXML-motstanderne at Standard Norge var uskikket til å representere Norge i ISO, og at de trekker seg fra alt samarbeid med Standard Norge.

Nå svarer Standard Norge:

- Standard Norge tar til etterretning at misfornøyde deltakere i standardiseringskomiteen SNK 185 melder seg ut. Som kjent fikk denne komiteen et stort tilsig av nye medlemmer da ooxml-saken kom opp, og det er ikke uvanlig med en avskalling når en standard er ferdig utarbeidet, skriver Standard Norge i en pressmelding.

De trekker frem at arbeidet med IT-standarder fortsetter videre som før, og trekker frem at det i løpet av det siste året har blitt startet hele 367 nye IT-standardiseringsprosjekter i ISO.

Det forventes at dette tallet vil øke ytterligere, ettersom IT tas i bruk på stadig flere områder.

- En påvirkning av dette arbeidet fra norsk side vil kreve aktiv deltakelse, og det er norske IT-interesser selv som avgjør om og hvordan de vil delta. Standard Norge er den norske kanalen inn i dette arbeidet, skriver Standard Norge.

Standard Norge mener også at påstanden fra OOXML-motstanderne om at IT-bransjen rømmer fra organisasjonen er feil.

- Heldigvis opplever vi at det norske engasjementet i IT-standardiseringen er voksende, og nye brukergrupper tar del i arbeidet. Det er derfor slett ikke slik at ”IT-bransjen rømmer Standard Norge”. Sånn sett føyer utsagn som dette seg inn i rekken av mange uriktige utsagn i ooxml-debatten, skriver Standard Norge.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra