RESULTATERFINANS

Øker budet på Data Domain med 11 prosent

Det blir svært vanskelig for Nettapp å finne et effektivt mottrekk mot EMCs siste utspill.

7. juli 2009 - 10:21

Kampen mellom lagringsgigantene Netapp og EMC om å få kjøpe dedupliseringsspesialisten Data Domain ble betydelig trappet opp i går.

EMC økte sitt bud fra 30 dollar per aksje til 33,50 dollar. Det verdsetter Data Domain til 2,1 milliarder dollar.

EMCs bud er nå vesentlig større enn det fra Netapp, som fortsatt står på 30 dollar per aksje. Mens EMC tilbyr et kontant oppgjør, er Netapps bud dels i kontanter dels i form av aksjer.

Foranledningen til EMCs nye utspill er at USAs konkurransetilsyn, FTC (Federal Trade Commission), i går kunngjorde at de ikke hadde noen innvender mot at verken EMC eller Netapp kjøpte Data Domain. Ledelsen i Data Domain har akseptert budet fra Netapp, og trengte bare godkjennelsen fra FTC for å legge avtalen fram for sine eiere.

I tillegg til økt pris og kontant oppgjør, EMC la inn enda en fristelse for aksjonærene i Data Domain: De kan fullføre kjøpet på to uker, mens Netapp trenger nesten en måned på å ordne sin mer kompliserte transaksjon.

Netapp og Data Domain inngikk 20. mai en prinsippavtale der Netapp skulle kjøpe Data Domain for 25 dollar per aksje. På det tidspunktet var aksjen notert til rundt 17 dollar. EMC fremmet sitt første bud, på 30 dollar per aksje, 1. juni. Netapp svarte med å høyne sitt bud til 30 dollar per aksje to dager seinere. Siden har Data Domain-aksjen ligget omtrent midt i intervallet 30 til 35 dollar.

Data Domain har ikke kommentert det nyeste budet fra EMC. Styreformann og toppsjef i Netapp, Dan Warmenhoven, publiserte en erklæring der det heter at Netapp vil nøye overveie neste skritt, med tanke på både aksjonærer og sin «disiplinerte oppkjøpsstrategi», og raskt komme med en reaksjon.

Observatører peker på at budkrigen er langt mer risikabel for Netapp enn for EMC som har flere milliarder dollar i likvide reserver.

Det er innkalt til aksjonærsamling i Data Domain 14. august, for å stemme over 30 dollars budet fra Netapp.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.