Øker nedlastingsgrense

Ny iPad-skjerm vil kreve større filer.

Øker nedlastingsgrense
Den nye iPaden til Apple ble lansert onsdag denne uken - med langt bedre skjermoppløsning enn den gamle. Dermed må app-utviklere bruke større bilder, som igjen skaper problemer når appene skal lastes ned over 3G-nettet. Bilde: Robert Galbraith/Reuters/SCANPIX

Rettet tittelen. Apple øker grensen, ikke senker som vi først skrev.

Onsdag kveld ble Apples nye iPad lansert med såkalt «retina-skjerm» som vil gi en kraftig forbedring i oppløsningen. Den har fire ganger så høy oppløsning som skjermen til iPad 2, 2048 x 1536 piksler. I tillegg skal fargemetningen være langt bedre. Dette gjør det nå mulig å se film med full HD-oppløsning på iPad.

Men dette skaper utfordringer for utviklere av apper til iPad, en industri som har vokst kraftig. Årsaken er at Apple ikke har tillatt applikasjoner på mer enn 20 megabyte å bli lastet ned via mobilnettet.

For å utnytte den nye skjermkapasiteten må utviklerne bruke større bilder i sin grafikk, noe som også øker filstørrelsen. Nå endrer imidlertid Apple maksgrensen, fra 20 megabyte til 50.

Wall Street Journal skriver at Apple har vært bekymret for at veksten i nedlastinger vil dempes ved en for lav grense i forhold til de nye applikasjonene som blir skrevet for den nye skjermstørrelsen. Flere laster nemlig ned på impuls etter anbefaling fra venner og kjente, noe som ofte skjer når brukeren ikke er i nærheten av trådløse nett.

Filer på rundt 50 megabyte vil imidlertid lastes sent ned på 3G-nettet. Og selv om den nye iPaden vil være klargjort for 4G så gjelder ikke dette Norge med det første.

    Les også:

Les mer om:
;